Reizen klas 4 Internationalisering

Reizen klas 4

Een van de populairste tradities op het Odulphus is dat we voor leerlingen uit klas 4 reizen organiseren naar buitenlandse bestemmingen. Omdat niet iedereen het fijn vindt om langer van huis te zijn bieden we dit jaar voor het eerst ook een Nederlandreis aan. De reizen hebben vooral een cultureel en educatief doel, maar sociale vorming en ontspanning zijn ook van belang. 

Hieronder vind je informatie van de reizen die we komend schooljaar  aanbieden.  

Voor meer informatie kun je een mail sturen aan khes@odulphus.nl

Outdoor in de Ardennen!

schooljaar 2023-2024

Waarom naar België als je ook naar Spanje, Italië en Griekenland kunt? Nou hierom dus! De Ardennenreis is een 5-daagse, uitdagende, sportieve en vet gezellige reis! Het gaat hier niet zozeer om geschiedenis of cultuursnuiven maar vooral over het leren kennen en het verleggen van je eigen (sportieve) grenzen! Dus houd jij wel van een sportieve uitdaging, veel gezelligheid en groepsgevoel dan is deze reis echt iets voor jou. En dat allemaal in het prachtige decor van de Belgische Ardennen! 

's Maandags maken we op de heenweg een tussenstop in Luik. Tijdens een anderhalf-uur durende rondleiding van je docenten maak je kennis met een klein stukje historie van deze stad. We beklimmen de bekende en hoogste trappartij van Luik (374 treden!) van waaruit we een schitterend uitzicht hebben over de stad. Je eindigt de middag met 3 uurtjes vrije tijd in Luik. Daarna rijdt de bus door naar ons groepshuis in de Ardennen; La Chamiére et le Refuge. 

De volgende 3 dagen zullen volledig in het teken staan van uitdagende en sportieve activiteiten als mountainbiken, kajakken, devil kart, meta-maze, klimmen, abseilen,  en via ferrata. Benieuwd geworden? Of gewoon even sfeer proeven?! Check hier ons Ardennenfilmpje.

Alle activiteiten worden onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs aangeboden. Het avondeten wordt bereid door 2 top-koks en bestaat elke dag uit een uitgebreid 3-gangenmenu. Ook 's avonds kom je niets te kort. De docenten vormen het Ardennen-animatieteam en verzorgen élke avond een gezellig en interactief programma; het BK-voetbal, de Olympische mini-games en de Ardennen-Pubquiz staan weer op het programma!

Tijdens de laatste dag van de reis brengen we op de terugweg een bezoek aan het mooie Maastricht. Hier krijg je nog wat vrije tijd alvorens we de terugreis naar Tilburg inzetten. De verwachting is rond 17.00u weer terug te zijn in Tilburg.

We overnachten met zijn allen in groepshuis La Chamiére et le Refuge vlakbij Durbuy. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet zodat iedereen ook weer op tijd aan het diner kan zitten. Onder begeleiding van een ervaren kok zal elke avond een heerlijke 3-gangen maaltijd op tafel staan. Uitgerust met een jacuzzi, sauna, tafelvoetbal, pooltafel, tafeltennistafel, een flink grasveld en een jeux-de-boules baan kom je ook in je vrije tijd niets te kort. 

Data:

Heen: maandag 9 oktober rond 11.00 uur vanuit Tilburg
Terug: vrijdag 13 oktober rond 17.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen: 

 • Busvervoer in een luxe touringcar
 • 4 overnachtingen 
 • Di-Wo-Do: Drie maaltijden per dag. Vr: ontbijt en lunch
 • Alle outdoor-activiteiten
 • Docenten-animatieteam in de avonden

Wat is niet inbegrepen:

 • Lunch en diner op eigen gelegenheid in Luik (maandag)
 
 

Andalusië

schooljaar 2023-2024

Ook dit jaar biedt Odulphus weer een reis naar Andalusië aan. Als school vinden we het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met verschillende culturen, religies, kunststromen, geologische vormen en klimaten. En dit allemaal in een omgeving van sfeervolle steden, spectaculaire gebergteketens en UNESCO Werelderfgoed.
Andalusië, één van de mooiste streken van Europa. Gelegen in Zuid-Spanje blijft dit pareltje niet onopgemerkt door de Islamitische wereld, die in de 8e eeuw na Chr. snel verspreidt via de noordkust van Afrika. De Moren (moslims) treffen een landschap aan waar Romeinen en
Visigoten al eerder hun cultuur hebben verspreid. Dit zorgt ervoor dat Andalusië begin 9e eeuw een kruispunt wordt van culturen, wetenschap, kunst en architectuur. Daarnaast ontstaat in deze westelijk-Islamitische enclave een ware multiculturele samenleving zoals maar zelden in de geschiedenis is vertoond. Vanaf 1492 zou Andalusië in handen zijn van de Christenen en begon Andalusië aan een periode met veel vorsten en vorstinnen die met hun
weelderige paleizen en tuinen nog steeds een stempel op de steden drukken. Reden genoeg om deze streek te bezoeken.

We verzamelen op zondag 8 oktober om 13.45u op Eindhoven Airport. Vervolgens vliegen we naar Málaga om van daaruit meteen door te reizen naar Granada. 

We verblijven in hotel Don Juan in Granada centrum. In Granada gaan we kennismaken met de Moorse en Christelijke geschiedenis in het Alhambra en bezoeken we Sacromonte, de wijk die bekend staat vanwege de grotwoningen.

Dinsdag gaan we in de ochtend de Sierra Nevada in en maken vanuit het dorp Monachil een geologische wandeling langs mooie kalksteenformaties. In de middag reizen we door naar Córdoba om de Mezquita-Catedral te bezoeken. We overnachten dan in hostel Inturjoven.

Woensdagochtend rijden we richting Sevilla en maken we een tussenstop in de oude Romeinse stad Itálica. Vervolgens rijden we door naar Sevilla en checken bij Hotel Plaza Santa Lucia. Daarna bezoeken we het koninklijk paleis het Real Alcázar en de wijk Barrio Santa Cruz. 

Donderdag bezoeken we samen de Catedral de Sevilla en de Giralda-toren. In de middag zijn we in het park Maria Luisa voor een speciale opdracht. We sluiten samen de dag af bij een Flamencoshow.

Vrijdag vertrekken we om 8:30u naar het vliegveld in Sevilla en vliegen om 11:00u terug naar Eindhoven. Daar eindigt de reis om 14:30u. 

Data:

Vertrek: zondag 8 oktober om 13:45u
Terug: vrijdag 13 oktober om 14:30u

Wat is inbegrepen: 

 • Vlucht excl. ruimbagage (handbagage kan wel. Een koffer kan bijgeboekt worden)
 • 5x overnachtingen
 • 5x ontbijt en avondeten
 • Vervoerskosten in Spanje
 • Entreekosten musea en paleizen
 • Professionele gidsen

North England

schooljaar 2024-2025

Engeland is decennia lang een grootmacht. Dit kleine land bezat ooit bijna een kwart van de totale landoppervlakte op aarde. Hoe is dit imperium ooit begonnen? Hoe zag dit eruit? Wat heeft dit land tot zo’n grootmacht gemaakt? Hoe leven de mensen nu? Is het zoals Guy Ritchie’s ‘Gentlemen’? Of toch meer zoals ‘Harry Brown’ waar de Drum ‘n Bass groep Chase & Status bij het grote publiek bekendheid mee heeft
gevonden. Of is het toch meer zoals ‘Downton Abbey’?


Wij hopen jullie mee te mogen nemen op deze reis en samen antwoorden te vinden op deze vragen. Zo bezoeken we York Minster, Castle Howard en Beamish. Daarnaast gaan we naar Leeds en duiken we de grond in (letterlijk). We zullen 100m de diepte in gaan om een echte koolmijn te bezoeken.

Jij gaat toch ook mee? 

Data:

Heen: zondag 13 oktober vertrek met de boot naar Engeland
Terug: zaterdag 19 oktober in de ochhtend aankomst in IJmuiden

Nadere informatie wordt op een later moment bekendgemaakt.

 

Berlijn, de metropool van de 21e eeuw, een stad met vele gezichten waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! 

schooljaar 2023-2024

Berlijn is zoals de titel al zegt de metropool van de 21e eeuw. Het is een stad waar je een keer geweest moet zijn! En wel om te kunnen proeven van alle creatieve uitspattingen, de rijke geschiedenis en de verschillende gezichten die de stad heeft.

Wat gaan we doen tijdens de Berlijnreis? We maken een reis die amper 34 jaar geleden niet tot de mogelijkheden gehoord zou hebben. We reizen af naar wat tijdens de Koude Oorlog (deels) bij Oost-Europa hoorde: Berlijn. De rijke geschiedenis van Berlijn is vandaag de dag nog steeds te proeven en dat gaan we dan ook zeker doen! We bezoeken o.a. De Eastside gallery (deel van de muur met bekende graffiti), Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, de brede boulevard Unter den Linden (met statige gebouwen uit de zestiende eeuw), gaan onder de grond maar ook ver boven de grond en gaan Berlijn op de fiets ontdekken.

Maar Berlijn is meer dan alleen een stad met een rijke geschiedenis. Berlijn is een plek waar de creativiteit vanaf spat en het heeft daarom ook een erg moderne kant. Er zijn veel gave en verrassende plekjes om te ontdekken. Zo gaan we bijvoorbeeld naar de Kurfursendamm, Potsdamer platz, de creatieve wijk Kreuzberg-Friedrichshain én gaan we shoppen in een van de de grootste shoppingmalls van Europa (met 270 winkels op 76.000 vierkante meter). We laten onszelf onderdompelen in de bruisende Berlijnse cultuur. Daar hoort natuurlijk een echte Duitse curryworst bij! Daarnaast hebben we zeker voldoende vrije tijd om te genieten van deze indrukwekkende stad.  

Je zult na terugkomst van deze reis terugkijken op een geweldige reis in een trendy stad zonder grenzen.

Data:

Heen: zondag 8 oktober rond 09.00 uur vanuit Eindhoven (je komt op eigen gelegenheid naar Eindhoven)
Terug: vrijdag 13 oktober rond 07.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Busvervoer in een luxe touringcar
 • 4 overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (van diner op zondag t/m diner op donderdag)
 • Entreekosten 
 • Kosten openbaar vervoer

 

Griekenland

schooljaar 2023-2024

Dit jaar kunnen jullie kiezen voor een prachtige rondreis door Griekenland! Van alle mooie plaatsen en indrukwekkende bezienswaardigheden die Griekenland te bieden heeft, hebben wij een super selectie gemaakt. 

We vertrekken maandag 9 oktober vanuit luchthaven Eindhoven met een directe vlucht naar Athene. Alle reizigers komen op eigen gelegenheid naar luchthaven Eindhoven en melden zich voor de ingang. Zondag landen we ook weer in Eindhoven waar iedereen opgehaald kan worden.

We verblijven de hele periode in Athene en verkennen van daaruit de omgeving. Wat gaan we doen? Veel! We verblijven in Hostel Dioskouros, centraal gelegen onder de Akropolis in de buurt van Plaka - het beste stukje van Athene!

In Athene beklim je de Acropolis, waar je een prachtig uitzicht hebt over Athene. En vanaf deze berg kun je een blik werpen op de Pnyx; de heuvel van de democratie. We lopen langs de Stoa, marktpleinen en oude tempels en er staan bezoeken aan verschillende musea gepland.

Verder gaan we met de bus een dag naar Delphi. Bij Delphi ligt het religieuze centrum dat elke Griek vroeger wilde bezoeken: het orakel van Apollo. We stoppen bij Osios Loukas. We rijden ook naar de Peloponnesos en brengen een bezoek aan Mycene, waar Agamemnon de beroemde leider was in de Trojaanse oorlog. Zijn paleis, de stadsmuren en een flink aantal graven zijn bijzonder goed bewaard gebleven en vormen een van de beste archeologische bezienswaardigheden! We gaan naar het theater van Epidauros  (het best bewaarde theater uit de Oudheid. De akoestiek is hier zo goed, dat je vanaf de tribune een munt kan horen vallen op het ‘podium’). Verder gaan we ook naar Nafplio. Dit is een klein stadje aan de kust, met een prachtig uitzicht over zee en een blik op de bergen.

Natuurlijk is het eten ook een groot feest in Griekenland. Je ervaart de Griekse cultuur pas echt als je de verschillende gerechten gaat proberen, zoals Moussaka en de verschillende Saganaki combinaties.

Jullie houden in Griekenland per tweetal korte presentaties over de plaatsen en bezienswaardigheden die we bezoeken. Vóór de reis schrijven jullie over de betreffende locatie een bijdrage (ca. 1 a-4tje).

Ter afwisseling van al het reizen en lopen is er tussendoor een lekker dagje strand! We gaan een dag met de boot naar Aegina en eindigen zo - net als Odysseus - op een eiland.

Naast de tijd die het reisprogramma in beslag neemt, krijg je voldoende vrije tijd. Zo kun je op eigen voet met medeleerlingen de plaatselijke cultuur opsnuiven en bijkomen van alle indrukken, die je voor altijd bij zullen blijven!

 

Data:

Heen: maandag 9 oktober vanuit Eindhoven (eigen vervoer naar Eindhoven airport) met vlucht HV6709. Vertrek Eindhoven 14.50 uur, aankomsttijd Athene 18.55 uur.
Terug: zondag 15 oktober vliegen we weer terug naar Eindhoven (eigen vervoer naar huis) met vlucht HV6710. Vertrek Athene 19.50 uur, aankomsttijd Eindhoven 22.10 uur. 

Wat is inbegrepen

 • Vlucht incl handbagage
 • 6 overnachtingen 
 • Twee maaltijden per dag, te weten ontbijt en avondeten. Ook lunchen we tweemaal gezamenlijk. Voor de overige lunches krijgen jullie de gelegenheid om zelf iets te halen; reken op ca. 5 euro per lunch (exclusief maaltijden op de luchthavens)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten musea en paleizen
 • Kosten openbaar vervoer

Wat is niet inbegrepen:

 • Kosten van extra ruimbagage. Je kunt ook met een medeleerling samen een koffer regelen natuurlijk. Zorg er dan wel voor dat je in dezelfde kamer logeert. 

Rome

schooljaar 2024-2025

Nergens ter wereld vind je zoveel geschiedenis, kunst, cultuur én lekker eten bij elkaar op één plek als in Rome, caput mundi (hoofdstad van de wereld). Hier vind je schilderachtige straten met gezellige pleinen en terrassen, waar je van de beste pizza’s en ijsjes ter wereld kunt genieten.

We bezoeken het Forum Romanum, het oude centrum van het Romeinse Rijk. Ook gaan we naar het Colosseum; de enorme arena waar Romeinse keizers spectaculaire gevechten met gladiatoren en wilde dieren organiseerden. Rome is bovendien niet alleen de hoofdstad van Italië, maar ook de plek van het piepkleine landje Vaticaanstad, met als indrukwekkend middelpunt de kerk van Sint Pieter. Daar bezoeken we ook de Vaticaanse musea met als hoogtepunt de Sixtijnse kapel: het meesterwerk van Michelangelo. Ook gaan we naar de Galleria Borghese, waar we wereldberoemde beeldhouwwerken van Bernini gaan bewonderen. Natuurlijk is er ook vrije tijd om zelf door de straten van Rome te slenteren.

We reizen per vliegtuig en overnachten op een camping in Rome waar we verblijven in huisjes. Een bezoek aan de eeuwige stad is een must voor iedereen met interesse in steden, kunst, architectuur, cultuur en natuurlijk in Romeinse geschiedenis. Rome is de stad die door alle verhalen over keizers en pausen vanzelf nog meer tot leven komt.

We weten zeker dat je bij thuiskomst zo enthousiast zal zijn dat je meteen terug wilt!

Data:

Heen: zaterdag 12 oktober vliegen we om 20.10 uur vanaf Eindhoven
Terug: donderdag 17 oktober komen we rond 12.15 uur aan in Rotterdam

Wat is inbegrepen: 

 • Heen- en terugreis met het vliegtuig 
 • Transfer tussen vliegveld en camping in Rome
 • 5 overnachtingen op een luxe camping
 • Elke dag ontbijt en diner 
 • Entreekosten 
 • Kosten openbaar vervoer

 Surfen en zeilen in Celorio

schooljaar 2024-2025

Een 7 daagse watersportreis naar Celorio, Spanje!

Ben jij een echte waterrat? Sportief? Vind je het ook zo leuk om lekker actief bezig te zijn in de 'frisse' buitenlucht? Houd je van lekker (gezond) eten en heb jij hart voor de natuur? Dan is deze 7-daagse watersportreis naar Celorio, Spanje zeker iets voor jou!!

Locatie
Celorio is een pittoresk dorpje aan de voet van de Los Picos de Europa, in Noord-Spanje. Een prachtige plek, met veel groene kliffen en diverse mooie baaitjes, waarin we gaan leren surfen!

Vertrek
We vertrekken op zondag 13 oktober 2024 in de middag met de bus (vanuit het Odulphuslyceum). Onderweg worden er uiteraard een aantal stops gemaakt, zodat jullie je benen kunnen strekken! De ervaring leert dat de busreis altijd erg gezellig is en dat jullie tijd genoeg hebben om elkaar beter te leren kennen. Ook slapen we in de bus, waardoor we vroeg in de ochtend arriveren bij onze locatie: een gloednieuw surfkamp in Celorio! Voor luieren is dan geen tijd, want we staan diezelfde middag al op de surfplank! 

Accommodatie
Ripstar opent deze zomer een gloednieuw surfkamp in Spanje; de locatie is geheel gerenoveerd! Wij zijn de enige groep in het complex, dus ruimte genoeg! Het Ripstar Surf Village bestaat uit één hoofdgebouw, waar de keuken en de eetzaal zich bevinden. In de tuin staan diverse huisjes met slaapkamers incl. stapelbedden (3 tot 6 persoons) en eigen sanitair. De kamerindeling zal door de begeleiding voor aanvang van de reis aan jullie bekend worden gemaakt (jongens en meisjes slapen uiteraard apart). Het bedlinnen is inbegrepen, maar handdoeken moet je zelf meenemen. 

Verzorging
Vanaf onze aankomst tot aan het vertrek worden we culinair geheel verzorgd (3 maaltijden per dag). Lunch en diner worden steeds in buffetvorm gepresenteerd, voor elk wat wils dus :-) 

Surfen
Er is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ruim de tijd ingepland om (onder begeleiding) te surfen. Je krijgt les van gecertificeerde Ripstar coaches. De lessen duren steeds 2 uur en worden afgestemd op jouw niveau! Koud gaan jullie het niet krijgen, omdat we uiteraard zorgen voor wetsuits.

Cultuur/excursie
Op woensdag gaan we de hele dag naar Bilbao. Bilbao is een gemeente en de grootste stad van de Spaanse autonome regio Baskenland en de hoofdstad van de provincie Biskaje. Bilbao is een stad die in een enorm tempo aan populariteit aan het toenemen is als stedentrip bestemming. Ooit was dit een grauwe industriestad. Tegenwoordig is het een hippe plek waar gastronomie, cultuur en kunst hand in hand gaan. Dankzij de transformatie die de stad de afgelopen jaren heeft ondergaan is Bilbao helemaal hot, wat zorgt voor een groei in het aantal toeristen en een duidelijk hogere waardering voor de stad op het gebied van leefbaarheid. We gaan op verkenning door deze stad, zullen o.a. het Guggenheim museum bezoeken. De dag sluiten we af met een heerlijk diner in een knus restaurantje in het centrum.

Avondactiviteiten
Elke avond (met uitzondering van de vrijdag) worden er diverse activiteiten georganiseerd door de begeleiders van de reis en daarnaast is er ook tijd om samen te 'chillen'.

Op vrijdagavond rijden we na het diner (helaas) met onze bus weer terug naar Tilburg. Wel met vele nieuwe ervaringen rijker en mooie herinneringen om te koesteren. We verwachten zaterdag rond de middag weer in Tilburg te zijn.

Jij gaat toch ook mee? 

Data
Heen: zondag 13 oktober oktober 2024 ca. 16.00 uur vanuit Tilburg
Terug: zaterdag 19 oktober 2024 ca. 12.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen: 

 • CO₂-neutraal op reis met de bus!
 • Vier overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (van ontbijt op maandag t/m diner op vrijdag)
 • Gebruik maken van alle activiteiten op de locatie
 • Huur surfboard en wetsuit
 • De surflessen
 • Trip naar BilBao