Reizen klas 4 Internationalisering

Buitenlandse reizen

Een van de populairste tradities op het Odulphus is dat we voor leerlingen uit klas 4 reizen organiseren naar buitenlandse bestemmingen. De reizen hebben vooral een cultureel en educatief doel, maar sociale vorming en ontspanning zijn ook van belang. 

Hieronder vind je informatie van de reizen die we dit schooljaar gelukkig weer aan kunnen bieden. 

Bekijk altijd het resiadvies van het land waar je naartoe gaat zodat je weet welke coronaregels er gelden. Dit kun je nazien via de link Nederland Wereldwijd van de Rijksoverheid. 

Voor meer informatie kun je terecht bij mevrouw Yvonne van Nuland, conrector beheer & organisatie. 

Andalusië

Ook dit jaar biedt Odulphus weer de reis naar Andalusië aan. Als school vinden we het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met verschillende culturen, religies, kunststromen, geologische vormen en klimaten. En dit allemaal in een omgeving van sfeervolle steden, spektaculaire gebergteketens en UNESCO Werelderfgoed.

Andalusië, één van de mooiste streken van Europa. Gelegen in Zuid-Spanje blijft dit pareltje niet onopgemerkt door de Islamitische wereld, die in de 8e eeuw na Chr. snel verspreidt via de noordkust van Afrika. De Moren (moslims) treffen een landschap aan waar Romeinen en Visigoten al eerder hun cultuur hebben verspreid. Dit zorgt ervoor dat Andalusië begin 9e eeuw een kruispunt wordt van culturen, wetenschap, kunst en architectuur. Daarnaast ontstaat in deze westelijk-Islamitische enclave een ware multiculturele samenleving zoals maar zelden in de geschiedenis is vertoond. Vanaf 1492 zou Andalusië in handen zijn van de Christenen en begon Andalusië aan een periode met veel vorsten en vorstinnen die met hun weelderige paleizen en tuinen nog steeds een stempel op de steden drukken.

Reden genoeg om deze streek te bezoeken.

We vertrekken op zondag 29 mei in de middag vanuit Tilburg richting Eindhoven Airport. Vanuit daar trekken me meteen naar Granada. 

Maandag hebben we een wandeling door Granada langs highlights: Capilla Real, Kathedraal, Wijk Plaza Nueva. Vervolgens via Paseo de los Tristes naar de grotwoningen en het uitzichtspunt Mirador San Nicolas. Gigantisch uitzicht op het Alhambra. Via Albaicin naar Plaza Nueva. Na de lunch hebben we een wandeling door het stadspark naar het Alhambra waarna we een rondleiding krijgen in dit droompaleis.

Dinsdag vetrekken we naar Cordoba waar we via de Ruta del Califato rond het middaguur aankomen. Na de lunch gaan we naar de Mezquita en ook bezoeken we de Joodse wijk (met vele beroemde kleurrijke patio's). In de avond hebben we een tapasdiner vlak bij Plaza Neuva. Dit vergeet je nooit meer! Hierna hebben we een wandeling naar de Metropol Parasol van waaruit je een geweldig uitzicht hebt over de verlichte stad.

Woensdagochtend wandelen we naar het Real Alcazar. We drinken iets in het Barrio de las Cruces en daarna bezoeken we de Katheraal en gaan we nog naar boven, de Giraida in. 
In de middag wandelen we naar de Ponte Triana en lans de Calle Betis naar de wijk Santa Ana in Triana en de wijk van de Alfarerias. Daarna steken we de rivier weer over en lopen we naar de Real Maestranza. Na het bezoek wandelen we naar de Alameda de Hercules waar je lekker wat vrije tijd hebt tot het diner. Na het diner wandelen we naar de Carboneria voor een gezellig samenzijn. Om 23.00 uur nog een live-optreden en daarna samen terug naar het hotel.

Donderdagochtend fiets we in groepen langs de highlights van Sevilla: Parlementsgebouw, Kerk van de Macarona, park van de Expo 1992. Over de flonders in de rivier naar de Torre del oro, vervolgens door het centrum naar het Park van Maria Luisa en de gebouwen van de eerst Expo. In de middag heb je vrije tijd waarna we samen weer dineren in het centrum. Na het diner bezoeken we een flamencoshow in het Palacio Andaluz. Als de show voorbij is gaan we terug naar het hotel en kunnen we koffers inpakken.

Vrijdagochten vertrekken we na het ontbijt naar de luchthaven. We komen rond 14.45 uur weer terug bij school

Data:

Heen: zondag 29 mei rond 13.00 uur vanuit Tilburg
Terug: vrijdag 3 juni rond 14.45 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Vlucht incl handbagage (max 10 kilo én een kleine handtas)
 • 5 overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (exclusief de maaltijden op de luchthavens)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten musea en paleizen
 • Kosten openbaar vervoer
 • Professionele gidsen

Wat is niet inbegrepen:

 • kosten van extra ruimbagage. Je kunt ook met een medeleerling samen een koffer regelen natuurlijk :-)

To the Max in de Belgische Ardennen!

Iets wat goed is, moet blijven! Vandaar dat deze reis dit jaar weer op het programma staat! Ook dit jaar kun je weer op reis naar de Ardennen: een 5 daagse, uitdagende, leerzame en vooral ook sportieve reis! Houd je van een (sportieve) uitdaging, de natuur, gezelligheid, groepsgevoel en een beetje cultuur, dan is de Ardennenreis iets voor jou.

Omdat deze reis in een ander jasje zit dan de andere reizen is deze juist zo aantrekkelijk als je wat minder geïnteresseerd bent in cultuursnuiven maar wél houdt van natuur en sportieve uitdagingen!

Op de heenweg maken we een tussenstop in Luik. Tijdens een anderhalf-uur durende rondleiding maak je kennis met een belangrijk stukje historie van deze stad. Je ziet Place Saint Lambert; het 'gat' in het hart van de stad, waar vroeger de Sint Lambertuskathedraal stond en hedendaags het Archeoforum is gevestigd. Ook beklimmen we de Montagne de Bueren, het eeuwenoude citadel en zie je Monument du Perron en de Sint-Pauluskathedraal. Je eindigt de middag met 3 uurtjes vrije tijd in Luik daarna rijdt de bus door naar ons groepshuis in de Ardennen.

De volgende 3 dagen zullen volledig in het teken staan van uitdagende en sportieve activiteiten als mountainbiken, highrope-parcours, vlotbouwen, tokkelen, boogschieten, klimmen, abseilen, speleologie en via ferrata. Alle activiteiten worden onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs aangeboden. Het avondeten wordt door de leerlingen zelf bereid onder leiding van 2 ervaren koks. Ook in de avonden kom je niets te kort; de docenten verzorgen elke avond gezellig en interactief programma.

Tijdens de laatste dag van onze reis brengen we op de terugweg een bezoek aan het mooie Maastricht. We gaan underground en krijgen een rondleiding door het eeuwen oude fort dat zijn oorsprong vindt in de winning van krijtgesteente maar later door alle uitgesleten gangen, in gebruik werd genomen als verdedigingsfort van de stad Maastricht. Na de rondleiding eindigen we deze middag met 2 uurtjes vrije tijd in Maastricht. De verwachting is  rond 17.00u weer terug te zijn in Tilburg.

We overnachten met zijn allen in groepshuis Abrefontaine Ecole tussen Vielsalm en Lierneux. 

Data:

Heen: maandag 30 mei rond 11.00 uur vanuit Tilburg
Terug: vrijdag 3 juni rond 17.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Busvervoer in een luxe touringcar
 • 4 Overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (behalve op maandag, eten op eigen gelegenheid in Luik)
 • Alle activiteiten
 • Toegang Pietersberg

Wat is niet inbegrepen:

 • Lunch en diner op eigen gelegenheid in Luik (maandag)

 

 

 

Berlijn, de metropool van de 21e eeuw, een stad met vele gezichten waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! 

Tijdens deze week maken we een reis die amper 33 jaar geleden niet tot de mogelijkheden gehoord zou hebben. We reizen af naar wat tijdens de Koude Oorlog (deels) bij Oost-Europa hoorde: Berlijn. De rijke geschiedenis van Berlijn is vandaag de dag nog steeds te proeven en dat gaan we dan ook zeker doen! Ooit werden de twee stadsdelen van Berlijn gescheiden door 'De Muur'. Die muur heeft tegenwoordig geen functie meer, maar bestaat nog wel als een wrange herinnering. We bezoeken o.a. Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, de brede boulevard Unter den Linden (met statige gebouwen uit de zestiende eeuw), de oude Stasi-gevangenis, een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog en gaan Berlijn op de fiets en te water ontdekken.

Maar Berlijn is meer dan alleen een stad met een rijke geschiedenis. Het is zoals de titel al zegt de metropool van de 21e eeuw. Berlijn is een plek waar de creativiteit vanaf spat en het heeft zodoende ook een erg moderne kant. Er zijn talrijke leuke en verrassende plekjes om te ontdekken. Zo gaan we bijvoorbeeld naar de Kurfursendamm (shoppen bij KaDeWe!), Potsdamer platz en de creatieve wijk Kreuzberg-Friedrichshain. We laten onszelf onderdompelen in de bruisende Berlijnse cultuur. Daar hoort natuurlijk een echte Duitse curryworst bij! Daarnaast hebben we zeker voldoende vrije tijd om te genieten van deze indrukwekkende stad.  

Je zult na terugkomst van deze reis terugkijken op een geweldige reis in een trendy stad zonder grenzen.

Data:

Heen: maandag 30 mei rond 09.00 uur vanuit Tilburg
Terug: zaterdag 4 juni rond 08.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Busvervoer in een luxe touringcar
 • 4 Overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (van diner op maandag tm diner op vrijdag)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten 
 • Kosten openbaar vervoer

 

Griekenland

Ook dit jaar kunnen jullie kiezen voor een mooie rondreis door Griekenland! Van alle mooie plaatsen en indrukwekkende bezienswaardigheden die Griekenland te bieden heeft, hebben wij een selectie gemaakt. 

We vertrekken met de bus vanuit Tilburg richting Schiphol op maandag 30 mei (let op: je vertrekt in de nacht van zondag op maandag rondom 02.00 uur vanuit Tilburg) en kunt zaterdagavond 4 juni rond 21.00 uur opgehaald worden op Eindhoven Airport.

We verblijven de hele periode in Athene en verkennen van daaruit de omgeving. Wat gaan we doen? Veel!

In Athene beklim je natuurlijk de Acropolis, waar je een prachtig uitzicht hebt over Athene. En vanaf deze berg kun je een blik werpen op de Pnyx, de heuvel van de democratie. We lopen langs de Stoa, langs marktpleinen en oude tempels en er staan bezoeken aan verschillende musea gepland.

Verder gaan we met de bus een dag naar Delphi. Bij Delphi ligt het religieuze centrum dat elke Griek vroeger wilde bezoeken: het orakel van Apollo. We stoppen bij Osios Loukas. We rijden ook naar de Peloponnesos en bregen een bezoek aan Mycene, waar Agamemnon leider was. Hij was een van de leiders in de Trojaanse oorlog. Zijn paleis, de stadsmuren en een flink aantal graven zijn bijzonder goed bewaard gebleven en vormen een van de beste archeologische bezienswaardigheden! Gaan naar het theater van Epidauros  (het best bewaarde theater uit de Oudheid. De akoestiek is hier zo goed, dat je vanaf de tribune een munt kan horen vallen op het ‘podium’) en naar Nafplio. Dit is een klein stadje aan de kust, met een prachtig uitzicht over zee en een blik op de bergen.

Ook houden jullie in Griekenland per tweetal presentaties over de plaatsen en bezienswaardigheden die we bezoeken. 

Ter afwisseling van al het reizen en lopen is er tussendoor een dagje strand! We gaan een dag met de boot naar Aegina en eindigen zo - net als Odysseus ooit- op een eiland.

Naast de tijd die het reisprogramma in beslag neemt, krijg je voldoende vrije tijd. Zo kun je op eigen voet met medeleerlingen de plaatselijke cultuur opsnuiven en bijkomen van alle indrukken, die je voor altijd bij zullen blijven!

 

Data:

Heen: maandag 30 mei rond 02.00 uur vanuit Tilburg
Terug: zaterdag 4 juni kun je rond 21.00 uur opgehaald worden bij Eindhoven Airport

Wat is inbegrepen

 • Vlucht incl handbagage
 • 5 overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (exclusief maaltijden op de luchthavens)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten musea en paleizen
 • Kosten openbaar vervoer

Wat is niet inbegrepen:

 • Kosten van extra ruimbagage. Je kunt ook met een medeleerling samen een koffer regelen natuurlijk :-)

Rome

Het eeuwenoude Rome in Italië is één van de allermooiste steden op aarde. Rome, caput mundi, oftewel de hoofdstad van de wereld, is een schatkist waar je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden kunt bekijken. De schilderachtige straten met gezellige pleinen, winkels en terrassen zijn een beleving. Daarnaast kun je in Rome ook heel lekker eten. Ontdek nu zelf deze prachtige stad!

Wat gaan we doen? We vliegen naar Rome en laten je dan zoveel mogelijk genieten van de overvloed aan kunst en cultuur daar. We bezoeken plaatsen waar Rome gesticht is en groot mee is geworden. Denk daarbij aan het Forum Romanum, waar de resten van indrukwekkende tempels en paleizen ons terugvoeren naar meer dan 2500 jaar geleden. We bezoeken ook het Colosseum, de enorme arena waar Romeinse keizers spectaculaire gevechten met gladiatoren organiseerden. We gaan naar de Sint Pieter, de grootste en indrukwekkendste van alle christelijke kerken. Verder bezoeken we ook de Vaticaanse musea met als hoogtepunt de Sixtijnse kapel, het meesterwerk van Michelangelo. En we gaan naar de Galleria Borghese, waar we wereldberoemde beeldhouwwerken van Bernini gaan bewonderen.

Rome is ook de stad van de fonteinen en de gezellige pleinen waar je bij mooi weer lekker kunt chillen. In de straten en in de restaurants beleven we het Rome van alledag, in geuren en kleuren.

Deze reis is heel geschikt voor alle leerlingen met interesse in steden, kunst, architectuur, cultuur en natuurlijk in Romeinse geschiedenis. Voorkennis is niet nodig. Rome is de stad die door alle verhalen over keizers, pausen en gladiatoren van zelf nog meer tot leven komt.

Wat hopen we jou mee te geven? Een fijne en interessante tijd in Rome en zin om na ons verblijf in Rome zo snel mogelijk weer terug te gaan. Om zo nog meer te genieten van alle fantastische mogelijkheden die deze prachtige Italiaanse stad jou te bieden heeft! 

 

 

Data:

Heen: dinsdag 31 mei rond 05.00 uur vanuit Tilburg naar Schiphol 
Terug zondag 5 juni rond 14.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Vlucht incl handbagage en 23 kg ruimbagage
 • 5 overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (excl de maaltijden op de luchthavens)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten 
 • Kosten openbaar vervoer

 

Surfen in Frankrijk

Een 7 daagse watersportreis naar Moliets-Plage, Frankrijk!

We vertrekken op zondag 29 mei in de middag met een luxe Tourist Class touringcar vanuit Tilburg. Onderweg worden er uiteraard een aantal stops gemaakt om de benen te strekken. We arriveren vroeg in de ochtend bij onze locatie.

Accommodatie
We verblijven in een hostel op camping Les Cigales in Moliets-Plage. Dit park is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk op slechts 300 meter van het zandstrand. In het centrum heerst een gezellige surfsfeer. We verblijven in 4-persoonstenten met echte bedden. En... de tenten hebben ook een stroompunt om je telefoon op te laden ;-) ! Bedlinnen is inbegrepen, handdoeken moet je zelf meenemen. 

Verzorging
De verzorging is op basis van volpension. De koks bereiden dagelijks verse veggie/vegan maaltijden maar op ons verzoek wordt er ook een maaltijd met vlees bereid. 

Surfen
Er staat op maandag, dinsdag en donderdag 2x daags surfen gepland. Uiteraard worden er surflessen gegeven door gecertificeerde coaches. De lessen duren steeds 2 uur en worden afgestemd op het nivau van de leerling. Uiteraard hebben we wetsuits geregeld. 

Cultuur/excursie
Op woensdag gaan we de hele dag naar St. Sebastian (Spanje). Uiteraard heb je ook vrije tijd in deze stad, dus neem je zwemkleding en een handdoek mee :) 
Vrijdag gaan we naar het klimpark in Moliets. 

In de avonden wordt er geregeld een gezellig  programma georganiseerd door de begeleiding van deze reis of is het het mogelijk om bij het kampvuur te 'chillen'.

Op vrijdagavond rijden we na het diner moe maar voldaan terug naar huis. We verwachten zaterdagochtend weer in Tilburg te zijn.

Data:

Heen: zondag 29 mei mei rond 17.00 uur vanuit Tilburg
Terug: zaterdag 4 juni rond 12.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Busvervoer in luxe touringcar
 • 4 Overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (van ontbijt op maandag tm diner op vrijdag)
 • Alle activiteiten
 • Huur surfboard en wetsuit