Reizen klas 4 Internationalisering

Buitenlandse reizen

Een van de populairste tradities op het Odulphus is dat we voor leerlingen uit klas 4 reizen organiseren naar buitenlandse bestemmingen. De reizen hebben vooral een cultureel en educatief doel, maar sociale vorming en ontspanning zijn ook van belang. 

Hieronder vind je informatie van de reizen die we dit schooljaar gelukkig weer aan kunnen bieden. 

Bekijk altijd het resiadvies van het land waar je naartoe gaat zodat je weet welke coronaregels er gelden. Dit kun je nazien via de link Nederland Wereldwijd van de Rijksoverheid. 

Voor meer informatie kun je een mail sturen aan directiesecretariaat@odulphus.nl.

Andalusië

Ook dit jaar biedt Odulphus weer een reis naar Andalusië aan. Als school vinden we het belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met verschillende culturen, religies, kunststromen, geologische vormen en klimaten. En dit allemaal in een omgeving van sfeervolle steden, spectaculaire gebergteketens en UNESCO Werelderfgoed.
Andalusië, één van de mooiste streken van Europa. Gelegen in Zuid-Spanje blijft dit pareltje niet onopgemerkt door de Islamitische wereld, die in de 8e eeuw na Chr. snel verspreidt via de noordkust van Afrika. De Moren (moslims) treffen een landschap aan waar Romeinen en
Visigoten al eerder hun cultuur hebben verspreid. Dit zorgt ervoor dat Andalusië begin 9e eeuw een kruispunt wordt van culturen, wetenschap, kunst en architectuur. Daarnaast ontstaat in deze westelijk-Islamitische enclave een ware multiculturele samenleving zoals maar zelden in de geschiedenis is vertoond. Vanaf 1492 zou Andalusië in handen zijn van de Christenen en begon Andalusië aan een periode met veel vorsten en vorstinnen die met hun
weelderige paleizen en tuinen nog steeds een stempel op de steden drukken. Reden genoeg om deze streek te bezoeken.

We vertrekken op zondag 16 oktober om 01.00 uur (dat is dus de nacht van zaterdag op zondag) vanuit Tilburg richting Zaventem in Brussel. Vanuit daar trekken me meteen naar
Granada. 

We verblijven in hostal Atenas in Granada centrum. 's Middags maken we een wandeling naar Plaza Nueva, wandelen we door het centrum door de zigeunerwijk van Sacromonte en
bezoeken de Capilla Real. We sluiten de dag af met een dinerbuffet.

Maandag gaan we in de ochtend de Sierra Nevada in en maken vanuit het dorp Monachil een geologische wandeling langs mooie kalksteenformaties. In de middag zijn we weer terug
in Granada en bezoeken we het Alhambra, het wonderlijke Moorse paleis.


Dinsdag vertrekken we in de ochtend naar Alcalá La Real voor een tocht door de olijfgaarden van Andalusië. Vervolgens rijden we verder naar Córdoba om de oude medina en Mezquitta-Catedral te bezoeken. We eindigen de dag in ons hotel Bellavista in Sevilla.


Woensdag starten we met een korte stadsrondit langs de highlights van Sevilla. Daarna bezoeken we het Koninklijk Paleis van Sevilla, de Real Alcazar. We bezoeken de kathedraal van Sevilla en wonen een echte, wervelende Flamencoshow bij. 


Donderdag gaan we met de bus naar Málaga Airport om via Brussel Zaventem weer terug
naar Tilburg te gaan. We zullen rond 21:00u weer bij het tankstation op de Noordhoekring
terug zijn.
 

Data:
Heen: zondag 16 oktober om 01.00 uur vanauit Tilburg
Terug: donderdag 20 oktober om 21.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen: 
 Vlucht incl. ruimbagage en kleine handbagage (een koffer van max 23 kilo én een kleine handtas)
 4 overnachtingen 
 Twee maaltijden per dag (exclusief de maaltijden op de luchthavens)
 Transfers en tourbus
 Entreekosten musea en paleizen
 Kosten openbaar vervoer
 Professionele gidsen

Outdoor in de Ardennen!

Waarom naar België als je ook naar Spanje, Italië en Griekenland kunt? Nou hierom dus! De Ardennenreis is een 5-daagse, uitdagende, sportieve en vet gezellige reis! Het gaat hier niet zozeer om geschiedenis of cultuursnuiven maar vooral over het leren kennen en het verleggen van je eigen (sportieve) grenzen! Dus houd jij wel van een sportieve uitdaging, veel gezelligheid en groepsgevoel dan is deze reis echt iets voor jou. En dat allemaal in het prachtige decor van de Belgische Ardennen! 

's Maandags maken we op de heenweg een tussenstop in Luik. Tijdens een anderhalf-uur durende rondleiding van je docenten maak je kennis met een klein stukje historie van deze stad. We beklimmen de bekende en hoogste trappartij van Luik (374 treden!) van waaruit we een schitterend uitzicht hebben over de stad. Je eindigt de middag met 3 uurtjes vrije tijd in Luik. Daarna rijdt de bus door naar ons groepshuis in de Ardennen; Le Vieux Sanglier. 

De volgende 3 dagen zullen volledig in het teken staan van uitdagende en sportieve activiteiten als mountainbiken, kajakken, devil kart, meta-maze, klimmen, abseilen,  en via ferrata. Benieuwd geworden? Of gewoon even sfeer proeven?! Check hier ons Ardennenfilmpje.

Alle activiteiten worden onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs aangeboden. Het avondeten wordt door de leerlingen zelf bereid onder leiding van 2 ervaren koks. Ook 's avonds kom je niets te kort. De docenten vormen het Ardennen-animatieteam en verzorgen élke avond een gezellig en interactief programma; het BK-voetbal, de Olympische mini-games en de Ardennen-Pubquiz staan weer op het programma!

Tijdens de laatste dag van de reis brengen we op de terugweg een bezoek aan het mooie Maastricht. We gaan underground en krijgen een rondleiding door het eeuwenoude, 80 km-lange gangenstelsel onder het fort van de Pietersberg. Na de rondleiding krijg je nog twee uurtjes vrije tijd in Maastricht. De verwachting is rond 17.00u weer terug te zijn in Tilburg.

We overnachten met zijn allen in groepshuis Le Vieuz Sanglier (Het oude zwijn) in Malmedy. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet zodat iedereen ook weer op tijd aan het diner kan zitten. Onder begeleiding van een ervaren kok zal elke avond een heerlijke 3-gangen maaltijd op tafel staan. Uitgerust met een jacuzzi, sauna, tafelvoetbal, pooltafel, tafeltennistafel, een flink grasveld en een jeux-de-boules baan kom je ook in je vrije tijd niets te kort. 

Data:

Heen: maandag 17 oktober rond 11.00 uur vanuit Tilburg
Terug: vrijdag 21 oktober rond 17.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen: 

 • Busvervoer in een luxe touringcar
 • 4 overnachtingen 
 • Di-Wo-Do: Drie maaltijden per dag. Vr: ontbijt en lunch
 • Alle outdoor-activiteiten
 • Docenten-animatieteam in de avonden
 • Toegang Pietersberg

Wat is niet inbegrepen:

 • Lunch en diner op eigen gelegenheid in Luik (maandag)
 
Kortom: Waarom naar Spanje, Italië of Griekenland als je ook naar de Ardennen kunt?! We zien jullie daar! 

 

Berlijn, de metropool van de 21e eeuw, een stad met vele gezichten waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! 

Berlijn is zoals de titel al zegt de metropool van de 21e eeuw. Het is een stad waar je een keer geweest moet zijn! En wel om te kunnen proeven van alle creatieve uitspattingen, de rijke geschiedenis en de verschillende gezichten die de stad heeft.

Wat gaan we doen tijdens de Berlijnreis? We maken een reis die amper 33 jaar geleden niet tot de mogelijkheden gehoord zou hebben. We reizen af naar wat tijdens de Koude Oorlog (deels) bij Oost-Europa hoorde: Berlijn. De rijke geschiedenis van Berlijn is vandaag de dag nog steeds te proeven en dat gaan we dan ook zeker doen! We bezoeken o.a. De Eastside gallery (deel van de muur met bekende graffiti), Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, de brede boulevard Unter den Linden (met statige gebouwen uit de zestiende eeuw), de oude Stasi-gevangenis, gaan onder de grond en gaan Berlijn op de fiets ontdekken.

Maar Berlijn is meer dan alleen een stad met een rijke geschiedenis. Berlijn is een plek waar de creativiteit vanaf spat en het heeft daarom ook een erg moderne kant. Er zijn veel gave en verrassende plekjes om te ontdekken. Zo gaan we bijvoorbeeld naar de Kurfursendamm (shoppen bij KaDeWe!), Potsdamer platz en de creatieve wijk Kreuzberg-Friedrichshain. We laten onszelf onderdompelen in de bruisende Berlijnse cultuur. Daar hoort natuurlijk een echte Duitse curryworst bij! Daarnaast hebben we zeker voldoende vrije tijd om te genieten van deze indrukwekkende stad.  

Je zult na terugkomst van deze reis terugkijken op een geweldige reis in een trendy stad zonder grenzen.

Data:

Heen: zondag 16 oktober rond 08.30 uur vanuit Tilburg
Terug: vrijdag 21 oktober rond 08.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen

 • Busvervoer in een luxe touringcar
 • 4 overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (van diner op zondag t/m diner op donderdag)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten 
 • Kosten openbaar vervoer

 

Griekenland

Ook dit jaar kunnen jullie kiezen voor een mooie rondreis door Griekenland! Van alle mooie plaatsen en indrukwekkende bezienswaardigheden die Griekenland te bieden heeft, hebben wij een selectie gemaakt. 

We vertrekken maandag 17 oktober vanuit luchthaven Eindhoven met een directe vlucht naar Athene. We vliegen om 14.50 uur. Alle reizigers komen op eigen gelegenheid naar luchthaven Eindoven en melden zich uiterlijk om xxx uur voor de ingang. Zondagavond rond 22.10 uur landen we weer in Eindhoven waar iedereen ook weer opgehaald kan worden. 

We verblijven de hele periode in Athene en verkennen van daaruit de omgeving. Wat gaan we doen? Veel!

In Athene beklim je natuurlijk de Acropolis, waar je een prachtig uitzicht hebt over Athene. En vanaf deze berg kun je een blik werpen op de Pnyx, de heuvel van de democratie. We lopen langs de Stoa, langs marktpleinen en oude tempels en er staan bezoeken aan verschillende musea gepland.

Verder gaan we met de bus een dag naar Delphi. Bij Delphi ligt het religieuze centrum dat elke Griek vroeger wilde bezoeken: het orakel van Apollo. We stoppen bij Osios Loukas. We rijden ook naar de Peloponnesos en bregen een bezoek aan Mycene, waar Agamemnon leider was. Hij was een van de leiders in de Trojaanse oorlog. Zijn paleis, de stadsmuren en een flink aantal graven zijn bijzonder goed bewaard gebleven en vormen een van de beste archeologische bezienswaardigheden! Gaan naar het theater van Epidauros  (het best bewaarde theater uit de Oudheid. De akoestiek is hier zo goed, dat je vanaf de tribune een munt kan horen vallen op het ‘podium’) en naar Nafplio. Dit is een klein stadje aan de kust, met een prachtig uitzicht over zee en een blik op de bergen.

Ook houden jullie in Griekenland per tweetal presentaties over de plaatsen en bezienswaardigheden die we bezoeken. 

Ter afwisseling van al het reizen en lopen is er tussendoor een dagje strand! We gaan een dag met de boot naar Aegina en eindigen zo - net als Odysseus ooit- op een eiland.

Naast de tijd die het reisprogramma in beslag neemt, krijg je voldoende vrije tijd. Zo kun je op eigen voet met medeleerlingen de plaatselijke cultuur opsnuiven en bijkomen van alle indrukken, die je voor altijd bij zullen blijven!

 

Data:

Heen: maandag 17 oktober HV 6709 vanuit Eindhoven (uiterlijk om 11.45 uur melden bij de ingang)
Terug: zondag 23 oktober kun je rond 22.10 uur opgehaald worden bij Eindhoven Airport. We vliegen dan terug met vlucht HV6710. 

Wat is inbegrepen

 • Vlucht incl handbagage
 • 6 overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (exclusief maaltijden op de luchthavens)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten musea en paleizen
 • Kosten openbaar vervoer

Wat is niet inbegrepen:

 • Kosten van extra ruimbagage. Je kunt ook met een medeleerling samen een koffer regelen natuurlijk :-)

Rome

Het eeuwenoude Rome in Italië is één van de allermooiste steden op aarde. Rome, caput mundi, oftewel de hoofdstad van de wereld, is een schatkist waar je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden kunt bekijken. De schilderachtige straten met gezellige pleinen, winkels en terrassen zijn een beleving. Daarnaast kun je in Rome ook heel lekker eten. Ontdek nu zelf deze prachtige stad!

Wat gaan we doen? We gaan met de bus naar Rome. Met de bus? Ja! Ervaring leert dat in de bus meteen een groepsgevoel ontstaat. We overnachten in hotel Green Palace***. In Rome laten we je zoveel mogelijk genieten van de overvloed aan kunst en cultuur daar. Ook heb je voldoende vrije tijd om zelf lekker door Rome te lopen. We bezoeken plaatsen waar Rome gesticht is en groot mee is geworden. Denk daarbij aan het Forum Romanum, waar de resten van indrukwekkende tempels en paleizen ons terugvoeren naar meer dan 2500 jaar geleden. We bezoeken ook het Colosseum, de enorme arena waar Romeinse keizers spectaculaire gevechten met gladiatoren organiseerden. We gaan naar de Sint Pieter, de grootste en indrukwekkendste van alle christelijke kerken. Verder bezoeken we ook de Vaticaanse musea met als hoogtepunt de Sixtijnse kapel, het meesterwerk van Michelangelo. En we gaan naar de Galleria Borghese, waar we wereldberoemde beeldhouwwerken van Bernini gaan bewonderen.

Rome is ook de stad van de fonteinen en de gezellige pleinen waar je bij mooi weer lekker kunt chillen. In de straten en in de restaurants beleven we het Rome van alledag, in geuren en kleuren.

We bezoeken Rome ook een dagdeel met de fiets! Onder leiding van Nederlandstalige gidsen zie je Rome op een hele andere manier. Echt superleuk! 

Deze reis is heel geschikt voor alle leerlingen met interesse in steden, kunst, architectuur, cultuur en natuurlijk in Romeinse geschiedenis. Voorkennis is niet nodig. Rome is de stad die door alle verhalen over keizers, pausen en gladiatoren van zelf nog meer tot leven komt.

Wat hopen we jou mee te geven? Een fijne en interessante tijd in Rome en zin om na ons verblijf in Rome zo snel mogelijk weer terug te gaan. Om zo nog meer te genieten van alle fantastische mogelijkheden die deze prachtige Italiaanse stad jou te bieden heeft! 

 

Data:

Heen: vrijdag 14 oktober vertrekken we om 20.00 uur vanuit Tilburg. Onderweg wordt uiteraard diverse malen gestopt.  
Terug: we verwachten vrijdag rond 18.30 uur weer aan te komen in Tilburg. 

Wat is inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 5 overnachtingen in een goed hotel
 • Drie maaltijden per dag (excl de maaltijden onderweg)
 • Transfers en tourbus
 • Entreekosten 
 • Kosten openbaar vervoer

 

Surfen en zeilen in Bombannes

Een 7 daagse watersportreis naar Bombannes, Frankrijk!

Ben jij een echte waterrat? Sportief? Vind je het ook zo leuk om lekker actief bezig te zijn in de 'frisse' buitenlucht? Houd je van lekker (gezond) eten en heb jij een hart voor de natuur? Dan is deze 7-daagse watersportreis naar Bombannes, Frankrijk zeker iets voor jou!

Bombannes ligt echt prachtig in het bos aan het meer van Carcans, één van de grootste binnenmeren van Frankrijk en vlakbij de Atlantische oceaan! Er zijn kilometers lange zandstranden en op een uur afstand ligt de prachtige stad Bordeaux.

We vertrekken op zondag 16 oktober in de middag met een luxe Tourist Class touringcar vanuit Tilburg (Odulphus). Onderweg worden er uiteraard een aantal stops gemaakt, zodat jullie je benen kunnen strekken! De ervaring leert dat de busreis altijd erg gezellig is en dat jullie tijd genoeg hebben om elkaar beter te leren kennen. Ook slapen we in de bus, waardoor we vroeg in de ochtend arriveren bij ons hostel in Bombannes. Voor luieren is dan geen tijd, want we zullen diezelfde middag al op de surfplank staan! 

Accommodatie

We verblijven in een hostel in Bombannes in 3 tot 6-persoonskamers. De kamerindeling zal door de begeleiding voor de aanvang van de reis aan jullie bekend worden gemaakt (jongens en meisjes slapen apart). Het bedlinnen is inbegrepen, maar handdoeken moet je zelf meenemen. 

Verzorging

Vanaf onze aankomst tot aan het vertrek worden we culinair geheel verzorgd (3 maaltijden per dag). Lunch en diner worden steeds in buffetvorm gepresenteerd, voor elk wat wils dus :-) 

Watersporten

Er is op maandag, dinsdag en donderdag ruim de tijd ingepland om (onder begeleiding) te surfen en te zeilen. Je krijgt les van gecertificeerde UCPA coaches! De lessen duren steeds 2 uur en worden afgestemd op jouw niveau! Koud gaan jullie het niet krijgen, omdat we uiteraard zorgen voor wetsuits. 

Cultuur/excursie

Op woensdag gaan we de hele dag naar Bordeaux. Bordeaux is een prachtige stad in het zuidwesten van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het departement Gironde, van de voormalige regio Aquitanië en van de nieuwe, grotere regio Nouvelle-Aquitaine. Het is de historische hoofdstad van de regio Gascogne. We gaan op verkenning door deze stad, ontdekken de belangrijkste bezienswaardigheden in het historische centrum van Bordeaux, lossen uitdagingen en vraagstukken op, waardoor we weer verder op speurtocht kunnen. De dag sluiten we af met een heerlijk diner in een knus restaurantje in het centrum.

Elke avond (met uitzondering van de vrijdag) worden er diverse activiteiten georganiseerd door de begeleiding en daarnaast is er ook tijd om samen te 'chillen'.

Op vrijdagavond rijden we na het diner (helaas) weer, met onze bus, terug naar Tilburg. Wel met vele nieuwe ervaringen rijker en mooie herinneringen om te koesteren. We verwachten zaterdag rond de middag weer in Tilburg te zijn.

Jij gaat toch ook mee? 

Data:

Heen: zondag 17 oktober mei rond 17.00 uur vanuit Tilburg
Terug: zaterdag 22 oktober rond 12.00 uur aankomst in Tilburg

Wat is inbegrepen: 

 • Busvervoer in luxe touringcar
 • 4 Overnachtingen 
 • Drie maaltijden per dag (van ontbijt op maandag tm diner op vrijdag)
 • Alle activiteiten
 • Huur surfboard en wetsuit