Wegwerkzaamheden Noordhoekring
woensdag 19 februari 2020

De gemeente Tilburg is al geruime tijd bezig met het vervangen van alle kabels en leidingen in het centrum van de stad. Deze werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende fases en de fase waarvan wij enige hinder kunnen ondervinden is aangebroken. Daarom informeer ik jullie graag over de werkzaamheden. 

Op dit moment zijn de werkzaamheden bij en rondom ons havogebouw begonnen. 
De werkzaamheden aan de andere zijde van de straat starten op woensdag 26 februari en zullen ongeveer 3,5 week in beslag nemen. Er wordt gestart bij de fietsenwinkel 'van Rijswijk' tot aan de kruising Boomstraat/Laagstraat en deze werkzaamheden zullen ongeveer 1,5 week in beslag nemen. 

Daarna trekken ze de werkzaamheden door tot en met ongeveer 10 meter voorbij onze poort bij de hoofdingang van nr. 99. Er wordt dan een loopbrug aangelegd, zodat ons gebouw wel gewoon bereikbaar blijft. 

Tijdens deze werkzaamheden zullen er verkeersregelaars op de kruising bij de oversteekplaatsen staan om, onder andere onze leerlingen, veilig over te laten steken. Met name in de ochtend en middag zal het hier flink druk kunnen worden met fietsende leerlingen. Maar ook de leerlingen die van gebouw moeten wisselen krijgen hier mee te maken. Wellicht is het slim om in je mentorles hier ook even kort bij stil te staan! 

Gedurende de werkzaamheden staan er twee dingen op de agenda die belangrlijk zijn om te benoemen:

1. De aanmeldingen. 

Voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers die zich komen aanmelden op dinsdag 3 en donderdag 5 maart wordt er een bericht op de website geplaatst met informatie over de werkzaamheden. 

2. De compoweek.

Met de aannemer is doorgenomen wanneer onze compoweek start en op welke tijden er toetsen worden gemaakt. Ze kunnen hier niet altijd rekening mee houden, maar zullen proberen de overlast vanzelfsprekend tot het minimum te beperken. 

 

Terug naar overzicht