India 2020: een ervaring om nooit te vergeten!
dinsdag 28 januari 2020

Van 17 t/m 25 januari  zijn er 6 leerlingen van VWO 5 naar Bangalore, India geweest. Belangrijk onderdeel van deze reis was het bezoeken van de Parikrma Foundation aldaar. Naast het overhandigen van de 17.000 euro, die we als school met de kerstactie bij elkaar hebben gebracht, zijn de leerlingen actief geweest in het geven van workshops, begeleiden van activiteiten en volgens van lessen op deze school. Indrukwekkend was wederom het bezoek aan de sloppenwijken in Bangalore, tijdens welke activiteit menig leerling verzuchtte: wat hebben wij het toch goed in Nederland!

Naast deze school werden ook nog Bangalore International Academy, Vyasa International School, de consul in Bangalore en St. Joseph's college bezocht. Ook Deloitte Bangalore had een middag voor onze leerlingen verzorgd.

Natuurlijk was er ook tijd voor culturele activiteiten, zoals Bangalore Palace,  een heuse Indiase markt, de Botanic Garden in Bangalore, en zeker niet vergeten de cooking demo, waarbij de leerlingen hun eigen Indiase curry hebben mogen bereiden. Tot slot is je verplaatsen in het Indiase verkeer een belevenis op zich, of dat nu te voet, in een Tuk-tuk of in een minibusje is. 

Deze 6 leerlingen hebben de reis van hun leven gemaakt, voor mij als docent was het wederom een voorrecht om deze leerlingen te begeleiden.

 

Terug naar overzicht