Inktaap Odulphus donderdag 28 november
dinsdag 26 november 2019

Dit schooljaar werken 47 leerlingen uit de bovenbouw vwo onder de vlag van de inktaap-formule aan hun literaire ontwikkeling. Onder begeleiding van een drietal docenten Nederlands lezen zij op vrijwillige basis enkele recente werken uit de Nederlandstalige literatuur. Ditmaal gaat het om Tommy Wieringa (De heilige Rita), Margot Vanderstraeten (Mazzel tov) en Elvis Peeters & Nicole van Bael (De ontelbaren). 

Op donderdag 28 november zullen de leerlingen, samen met hun docenten mevrouw Daamen en de heer De Jong, in gesprek gaan met Margot Vanderstraeten, Elvis Peeters en Nicole van Bael. Beide schrijvers bezoeken deze dag onze school en bieden de leerlingen zo de gelegenheid alles te weten te komen over de romans en natuurlijk de pieken en dalen van het schrijverschap.

Plaats van handeling is de kapel, waar om 14.00 uur het schrijversechtpaar Elvis Peeters & Nicole van Bael ten tonele verschijnt, om rond 15.00 uur gevolgd te worden door Margot Vanderstraeten. Wie in de gelegenheid is, is vanzelfsprekend van harte welkom om de gesprekken bij te wonen. En mocht al dit literaire geweld aanleiding geven tot inspiratie: boekhandel Gianotten-Mutsaers, mede-organisator van deze middag, is met een rijkelijk gevulde boekenkraam aanwezig in het gebouw en heeft er geen principieel bezwaar tegen als haar romans aanstaande donderdag van eigenaar wisselen.

 

Terug naar overzicht