Japan Super Science Fair 2019
dinsdag 12 november 2019

Vorige week was het Odulphus wederom aanwezig op de JSSF (Japan Super Science Fair) in Kyoto, Japan. Evenals in 2016 was het weer een enorm geslaagde deelname. De organisatie staat immers als een huis. Ruim 40 scholen uit 22 landen hadden 150 topleerlingen afgevaardigd om hun (profiel)werkstuk te presenteren. Namens onze school waren Senne Obbema en Kyra Michielsen uit 6 Vwo aanwezig evenals dhr. Kees Verstraten als begeleiding.

De slogan dit keer was « shaping a new world for a better tomorrow » en in het programma zat naast de presentaties van de science projecten vol met lezingen/ culturele presentaties, workshops en natuurlijk gelegenheid elkaar te ontmoeten en inspireren.

Onze leerlingen genoten met volle teugen, daarbij iedere stap bijgestaan door hun Japanse buddy's.

Afgelopen zomer reeds namen drie geslaagde leerlingen uit V6 en H5 deel aan de Korea Science Academy Science Fair (KSASF) in Busan, Zuid Korea en later dit jaar zullen er nog zeven leerlingen deelnemen aan de science fair van de ISSN (Int. Science Schools Network) in Thailand (januari) en de Water is Life conferentie in Tampa, Florida in juni.

Allemaal unieke mogelijkheden voor onze leerlingen hun grenzen te verleggen en hun horizon te verbreden. Daarom zijn de leerlingen van V5 en H4 bij de PWS-uitleg afgelopen projectweek (oktober) reeds geïnformeerd over de mogelijkheden tot deelname in 2020-2021.

Terug naar overzicht