PLATO-presentatie op afstand een groot succes!
dinsdag 01 juni 2021

Maandagavond 31 mei vond de afsluiting van het PLATO-project plaats. Dit jaar wederom op een andere manier dan gebruikelijk, maar daardoor niet minder leuk! Leerlingen, ouders, docenten, verzorgers, opa's en oma's en andere geinteresseerden zaten om 18:45 uur klaar achter hun scherm om de aftrap van het PLATO-project bij te wonen. Daarna ging iedereen uiteen in verschillende Google Hangout Meets en werden de presentaties digitaal gegeven door de leerlingen.

De onderwerpen liepen dit jaar uiteen van ‘wat voor invloed heeft pac-man gehad op de game industrie?’ tot 'wat is een goed boek?' en ‘de invloed van verschillende factoren op de groei van een radijs’ en alles daartussenin! De leerlingen mogen trots op deze prestatie zijn!

PLATO staat voor Pientere Leerlingen Aanzetten Tot Onderzoek en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met (wetenschappelijk)onderzoek; één van de pijlers van ons VWO-onderwijs. Dit jaar namen ruim 70 leerlingen uit de onderbouw van het vwo deel aan dit project. De deelnemende leerlingen hebben de afgelopen maanden tijdens reguliere lessen gewerkt aan hun eigen onderzoek. Hierbij werden ze begeleid door verschillende docenten. Dit jaar ook onder begeleiding van PLATO-experts: leerlingen uit de bovenbouw die wel eens eerder aan PLATO hebben meegedaan en interesse hebben in het doen van onderzoek.

De PLATO-leerlingen leerden tijdens dit project natuurlijk veel inhoudelijk over een door hen zelf gekozen onderwerp, maar ook leerden zij plannen, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en presenteren.

Op de foto krijgt u een klein inkijkje achter de schermen. 

 

 

Terug naar overzicht