Eyas Sawas - Deelname Junior Med School!
dinsdag 23 mei 2023

Dit jaar is het Eyas Sawas (V4) gelukt om een plekje te bemachtingen in de Junior Med School (JMS)!

Uit het hele land stromen de aanmeldingen voor de JMS binnen (ongeveer 1400) en slechts een selecte groep van maximaal 21 leerlingen, mag aan dit excellentieprogramma deelnemen. Je moet dus als leerling van zeer goeden huize komen, wil je een plekje kunnen bemachtigen in dit excellentietraject. Ter voorbereiding hierop, starten we op het Odulphus met een streng selectietraject waarin we 'het kaf van koren scheiden' en de leerlingen voorbereiden op de selectieprocedure van JMS. 

Onze arts-onderzoeker in spé Eyas start in juli 2023 (de zomervakantie dus) met de zomerschool; twee weken colleges, laboratoriumdemonstraties/practica, bezoek poliklinieken. 

Bij de aanvang van schooljaar 2023-2024, volgt Eyas op het Odulphus het regulier onderwijs in vwo5 en zal tegelijkertijd het junior med school programma volgen en onderzoek doen bij verschillende onderzoeksgroepen binnen het Erasmus MC.

Dit excellentietraject zal doorlopen in vwo6, waarin Eyas minimaal vier weken onderzoek gaat doen bij een onderzoeksgroep op basis van een eigen onderzoeksvoorstel. Dit onderzoek werkt hij nader uit en presenteert hij aan het Erasmus MC. Eyas mag dit onderzoek inzetten als pws. 

Kandidaten die het programma van de Junior Med School met goed gevolg hebben afgerond, worden direct geselecteerd. Hierdoor kan Eyas na het behalen van zijn vwo diploma doortromen in het eerste jaar van de geneeskunde opleiding Erasmus MC, zonder decentral selectie!

Wij zijn onwijs trots op Eyas, voor het neerzetten van deze prestatie. We zullen hem de komende jaren goed monitoren en ondersteunen vanuit het Odulphus en wensen hem daarnaast veel succes!

Terug naar overzicht

Ander nieuws

125 jaar Odulphuslyceum
woensdag 06 september 2023
Kom je ook? Meeloopmiddag groep 8!
woensdag 05 juli 2023
Pre-gymnasium voor groep 8
donderdag 15 juni 2023
Leerlingparlement & Burgerschap
dinsdag 26 september 2023
Finale Wiskunde Olympiade
vrijdag 15 september 2023
Openstaande vacatures
vrijdag 01 september 2023
We gaan weer van start!
vrijdag 25 augustus 2023
Veilige honken
vrijdag 25 augustus 2023
Fijne vakantie!
dinsdag 18 juli 2023