PUZZEL WEDEROM MEE MET ENIGMA!
dinsdag 20 december 2022

In de eerste lockdown van 2020 begon ik op mijn docenten-instagram (@meneermot) een muzikaal puzzelavontuur, geïnspireerd door de ENIGMA-variaties van Edward Elgar.
Een leuke afleiding voor de thuiszitters.

Het concept? In de “ENIGMA-challenge” upload ik elke dag een puzzel - geen woordzoeker of rebus, maar een heuse escape room-achtige opgave - binnen een muzikaal thema. Het antwoord moet binnen 24 uur gevonden worden. In een finalepuzzel leiden alle eerdere antwoorden tot een geheim lied. Gedurende de wedstrijd worden scores bijgehouden en de Top 3 wint een prijsje.

Dit bleek best populair - niet alleen bij een aantal leerlingen, maar ook ouders, collega’s en andere volgers. Daarom volgde met kerst 2021 (opnieuw een lockdown) een nieuwe ENIGMA-reeks, nu in kerstthema. Uiteraard met een finalepuzzel en ‘prijsuitreiking’ op 31 december.

Vorig jaar is er wederom veel meegepuzzeld. Bij dezen dan ook een uitnodiging voor dit jaar!

wanneer? van donderdag 22 december t/m zaterdag 31 december

waar? @meneermot op Instagram. Geen insta? De puzzels en antwoorden komen ook op www.muziek-odulphus.nl, maar daar kun je geen antwoorden insturen.

hoe? kijk hier voor de spelregels.
winnen? 31 december om 20.23 wint de Top 5 een prijzenpakketje, met prijsjes van o.a. ondernemende oud-leerlingen en docenten.

meer weten? kijk op www.muziek-odulphus.nl voor de puzzels van de vorige edities!

voorproefje? kijk hier voor een oefenpuzzel.

 

Veel plezier en succes met puzzelen,
of met het passief meegenieten!

Tom Mordang

 

Terug naar overzicht