Kerstviering leerlingen 22 december
dinsdag 20 december 2022

Op donderdag 22 december vindt de jaarlijkse Kerstviering plaats voor leerlingen. Ook dit jaar willen we onze leerlingen graag in beweging brengen iets voor hun medemens te doen. Niet voor niets staat op één van onze glas in lood ramen in de school CULTUS PROXIMI: de zorg voor je naaste. De drie goede doelen welke we dit jaar steunen zijn:

- Parikrma Foundation: deze organisatie zorgt voor onderwijs, voeding en gezondheidszorg voor de allerarmsten kinderen uit de sloppenwijken van Bangalore, India. Kinderen die allemaal onder de armoedegrens ( 1,90 dollar per dag) leven. Voor het zevende jaar op rij steunen we als school de Parikrma Foundation. Met de opbrengsten van vorige schooljaren hebben we een klas geadopteerd. Dat betekent concreet dat 35 kinderen 4 jaar lang onderwijs en voeding kunnen krijgen. 

- Voedselbank Tilburg: in beide gebouwen worden allerlei langhoudende- en verzorgingsproducten ingezameld voor de Voedselbank.

- Het Odulphus Ondersteuningsfonds: ter ondersteuning van leerlingen waarvan de ouders/verzorgers niet
(volledig) in staat zijn om deelname aan schoolactiviteiten te bekostigen. 

 

Onze leerlingen hebben we gevraagd om geld in te zamelen op een eigen, creatieve manier. Streefbedrag is €10,- per leerling. Vele leerlingen hebben hiervoor al:

  • Zelfgemaakte taart en/of koekjes verkocht;
  • Fietsen en auto's gewassen van familie of zelfs docenten;
  • Lege statiegeldflessen verzameld en ingeleverd;
  • Minder naar de Jumbo gegaan afgelopen weken;
  • Etc.

Dit jaar krijgt de leerling op 22 december voor het ingezamelde geld ook echt iets moois terug. Tijdens de mentorbijeenkomst krijgt iedere leerling per opgehaald bedrag waardebonnen. Deze waardebonnen zijn direct in te zetten bij allerlei activiteiten binnen het gebouw. Er is deze dag namelijk van alles te beleven: plaatje aanvragen welke live op de piano gespeeld wordt, een rodeostier, photobooth, kerstkaarten maken, ballen gooien tegen blikken met jouw (favoriete) docenten, unihockey in een lokaal, sumoworstelen, spelletjeskamer, een heuse mystery room (mis deze niet), karaokeroom, boksautomaat en armpje drukken voor de krachtpatsers, etcetera. Echt te veel om allemaal op te noemen!

 

Het programma is als volgt:

08:30 - 08:50   Klas 1-2   Mentorbijeenkomst (kerstviering en uitdelen waardebonnen)

08:50 - 10:00   Klas 1-2   Activiteiten binnen de school

 

09:40 - 10:00   Klas 3-4   Mentorbijeenkomst (kerstviering en uitdelen waardebonnen)

10:00 - 11:15   Klas 3-4   Activiteiten binnen de school

 

10:55 - 11:15   Klas 5-6   Mentorbijeenkomst (kerstviering en uitdelen waardebonnen)

11:15 - 12:30   Klas 5-6   Activiteiten binnen de school 

 

Na deze bijzondere ochtend kunnen de leerlingen gaan genieten van hun vakantie. Maandag 9 januari 2023 zien wij iedereen graag weer terug op school.

Terug naar overzicht