Science Fairs als uitdaging voor onze examenleerlingen
dinsdag 13 december 2022

Dit jaar bezoeken we wederom een aantal internationale science fairs. Op een science fair presenteren leerlingen van H5-V6 hun profielwerkstuk aan een groep van circa 120 leeftijdsgenoten vanuit de hele wereld. Daarnaast zijn er wetenschappelijke presentaties, workshops en culturele activiteiten. Als lid van het Int. Science Schools network krijgen we regelmatig uitnodigingen.

We waren in september met 12 leerlingen bij de science fair in Adelaide, Australië. 3 leerlingen waren in oktober in Kyoto, Japan. 9 leerlingen gaan ein januari/ begin februari naar Thailand en er staan 3 leerlingen te popelen om in juni naar Busan, Z-Korea te gaan.

Een prachtige kans dus voor onze leerlingen en dat waarderen ze:

"Een paar weken geleden zijn wij, Joah, Iris en Eva, naar de Japan Super Science Fair in Kyoto geweest. Hier hebben we het Odulphus vertegenwoordigd met ons profielwerkstuk over het oplossen van derdegraadsvergelijkingen met origami. We hebben tijdens de science fair van alles geleerd over Japanse cultuur en bètawetenschappen. Ook was er tijd om in kleine groepjes met medestudenten science-gerelateerde problemen op te lossen. Door deze internationale bijeenkomst hebben we contacten gelegd met leerlingen van over de hele wereld. We hebben enorm veel geleerd en genoten. Voor deze bijzondere ervaringen zijn we het Odulphus zeer dankbaar. Het was een onvergetelijke reis!"

Terug naar overzicht