Coming Out Event Tilburg
vrijdag 14 oktober 2022

In Tilburg is iedereen welkom, en dat geldt natuurlijk ook voor het Odulphus. Iedereen mag zichzelf zijn en iedereen moet zich geaccepteerd en (sociaal) veilig kunnen voelen. Om dat te onderstrepen is er op maandag 11 oktober (Coming Out dag) een Coming Out event bij Cinecitta georganiseerd. Tijdens dit event werd onder andere een film getoond en kwamen verschillende sprekers aan het woord. Het Odulphus leverde ook een bijdrage en dat is in dit filmpje terug te zien. 

Daarnaast was onxze oud-leerling Anne Payens een van de sprekers en ze sprak over haar ervaringen en haar visie op de Gender and Sexuality Alliance (GSA). Zij heeft tot vorig jaar altijd een belangrijke bijddrage geleverd aan de GSA bij ons op school. Vorig jaar is zij geslaagd en heeft met haar vwo-diploma op zak de school verlaten.

Achtergrond informatie:

11 oktober is Coming Out Dag. Deze dag symboliseert dat je mag zijn wie je bent en wie je wilt zijn, ongeacht seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit. Onvoorwaardelijk jezelf mogen en kúnnen zijn, is zelfs in 2021 nog helemaal niet vanzelfsprekend. Zo bleek de afgelopen maanden. Bijvoorbeeld bij wetgeving in sommige Oost-Europese landen, bij het verbranden van regenboogvlaggen in Amsterdam, en bij geweld tegen personen vanwege hun seksuele of genderidentiteit.

Gelukkig was afgelopen maanden ook iets anders te zien: mensen en organisaties die opstaan en zich uitspreken. Vóór de vrijheid om jezelf te mogen zijn. En die laten zien: hier mag je zijn zoals je bent en ben je welkom, ongeacht je seksuele- of genderidentiteit. Om te laten zien dat mensen ongeacht hun seksuele- of genderidentiteit welkom zijn in Tilburg, hangen op 11 oktober regenboogvlaggen bij het stadhuis. Steeds meer organisaties en inwoners sluiten zich aan bij dit gebaar.

Terug naar overzicht