Battles Odulphianen in De Pont
vrijdag 17 juni 2022

Donderdag 16 juli battleden middelbare scholieren, waaronder heel wat Odulphianen, om de eer op te mogen treden bij de onthulling van Tilburgs slavernijmonument, op 1 juli in de Spoorzone. Ze hadden meegedaan met een schrijfwedstrijd die uitgeschreven werd door stichting Gedeeld Verleden, gezamenlijke toekomst, en waren door een deskundige jury gekozen als finalisten. 

De battles vonden plaats op een podium in museum De Pont, op een podium voor een groot werk van Kara Walker, met 60 mensen publiek! Heel spannend was dat voor de deelnemers, die tussen de 13 en 17 jaar zijn. Ze deden het stuk voor stuk geweldig, lieten zien dat ze zeer betrokken zijn bij het onderwerp: het slavernijverleden van Nederland. De winnaars waren zeer veelzijdig, van rap naar gedicht naar essay, dus het was een boeiende avond voor publiek en jury. 

En dan noem ik toch ook maar de winnaars, allemaal Odulphianen, al zijn we trots op iedereen. Micky Verhoeven werd 3e met haar excuusbrief, Morris Nuijten schreef en bracht een poëtische rap en werd daar 2e mee. Maimuna Yattara werd nummer 1 met haar prachtige, goedgeschreven en -voorgedragen, persoonlijke verhaal. 

Elke finalist won een poster van de tentoonstelling, en de 3 winnaars wonnen prachtige prijzen. Maimuna krijgt daarbij begeleiding in het voordragen en mag dus optreden bij de onthulling van het slavernijmonument. We hopen dat jullie met zoveel mogelijk mensen belangstelling komen tonen tijdens dit historische moment.

 

Terug naar overzicht

Ander nieuws

125 jaar Odulphuslyceum
woensdag 06 september 2023
Takeover Fontys Pulsed
dinsdag 26 maart 2024
Spreken is zilver …
donderdag 14 maart 2024
Iftar - dinsdagavond 2 april
vrijdag 08 maart 2024
Feestelijke dag van de literatuur
donderdag 29 februari 2024
Lieke van Ierland - Oranje O16
donderdag 08 februari 2024
Alumni Class 1970
donderdag 08 februari 2024