Schrijversbezoeken 24 t/m 28 maart
woensdag 23 februari 2022

Schrijversbezoeken in de klas vergroten het leesplezier van leerlingen. Schrijvers zijn – naast docenten – belangrijke rolmodellen: zij maken leerlingen nieuwsgierig naar nieuwe boeken en prikkelen hen om meer te lezen (Stichting Lezen, 2021).

Vlak na de compoweek, van 24 tot en met 28 maart, is het de week van de literatuur op het Odulphus! In deze week zullen verschillende bekende schrijvers onze school bezoeken en onze leerlingen ontmoeten.

Op 24 maart komt Ernest van der Kwast, bekend van Mama Tandoori en De ijsmakers, naar onze school voor enkele klassen van 4 vwo en 4 havo.

Op 25 en 28 maart ontmoeten een aantal eersteklassers Maren Stoffels. Zij is ondere andere bekend van de spannende boeken Fright night en Escape room.

Op 28 en 29 maart bezoekt Erna Sassen, schrijfster van Young Adult boeken zoals Er is geen vorm waarin ik pas, een aantal van onze derde klassen.

Deze bezoeken bereiden we voor in de lessen Nederlands. Helaas kan niet elke klas deze keer een schrijver ontmoeten, maar we hopen nog vaker schrijvers uit te nodigen!

Terug naar overzicht