Actie Gijsje Eigenwijsje
donderdag 11 oktober 2018

Hey, wij zijn Anne Rooijakkers en Merel van Genuchten uit 4 havo van het Odulphuslyceum en wij hebben jullie hulp nodig! Jouw oude apparaten zijn namelijk geld waard! Lever nu je oude/kapotte telefoon in en steun samen met ons Stichting Gijsje Eigenwijsje.

In de week van 22 oktober kun je jouw oude/kapotte telefoons/laptops/tablets inleveren bij jou op school. Hiermee steun je de stichting maar daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu.

Lever je oude/kapotte telefoons/laptop/tablet in bij de daarvoor bestemde inzamelbox die te vinden is bij de receptie. Tip: Lever je telefoon zonder simkaart en oplader in, zo kan er niks met jouw gegevens gebeuren!

Stichting Gijsje Eigenwijsje
Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden.  Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode
Meer weten? https://gijsjeeigenwijsje.com/stichting/

Het milieu
Naast dat je dus de stichting enorm helpt doe je ook iets goed voor ons milieu. In mobiele telefoons wordt namelijk de stof coltan gebruikt. Deze stof zorgt ervoor dat onze telefoons niet oververhitten. De grondstof wordt uit het oosten van Kongo gehaald, het bouwen van mijnen en aanleggen van wegen naar deze mijnen gaat ten koste van de tropische regenwouden. Hierdoor sterven per dag vele plant- en diersoorten uit en verdwijnen er vele hectares natuur.

Help jij ons mee om zoveel mogelijk oude/kapotte apparaten in te zamelen? Breng dan in de inzamelweek jouw apparaten mee en stop ze in de daarvoor bestemde inzamelbox! De boxen zijn te vinden bij de receptie!

Groetjes,
Anne Rooijakkers en Merel van Genuchten
Havo 4 Odulphus Lyceum

Terug naar overzicht