Twee Oosterse delegaties op bezoek op het Odulphuslyceum
vrijdag 28 september 2018

In het kader van de internationalisering op het Odulphus krijgen wij in de komende 2 weken bezoek van een delegatie uit Wuxi, China en daarna uit Thailand.

Het betreft leerlingen en begeleidende docenten van onze partnerscholen aldaar die ons, als onderdeel van onze jaarlijkse uitwisseling, komen bezoeken. Zij zullen lessen op het Odulphus bezoeken, ze volgen workshops en er staan een aantal culturele excursies gepland.

Al 4 jaar bieden wij onze 5e-klassers de mogelijkheid om op uitwisseling naar China te gaan. Om dit goed voor te bereiden krijgen deze leerlingen dan gedurende driekwart jaar een uur Chinese taal- en cultuurles per week. Het is altijd een zeer indrukwekkende ervaring en we worden daar steevast met open armen ontvangen. Het is mooi, dat de leerlingen uit Wuxi nu ook de kans van een tegenbezoek hebben. Dit is immers in het streng gereguleerde China geen vanzelfsprekendheid.

Met de ultramoderne Kamnoetvidya Science Academy (KVIS - Thailand) delen wij een band door de deelname van beide scholen aan het vermaarde ISSN (International Science Schools Network). We hebben elkaar tijdens de bijbehorende science fairs ontmoet en daaruit is vorig jaar een uitwisseling ontstaan. Ook nemen wij met leerlingen uit 6 Vwo deel aan hun eigen science fair. Vorig jaar waren zij voor het eerst bij ons en we zien uit naar een tweede ontmoeting aan de Noordhoekring.

Terug naar overzicht