Thuisonderwijs vanaf dinsdag 15 december
maandag 14 december 2020

Iedereen die de communicatie over Corona op school gevolgd heeft kon zien dat het aantal besmettingen de laatste weken snel opliep. 

In onze ogen: te snel. Dit leidde in toenemende mate tot onrust en zorgen binnen de schoolleiding, onder collega’s en onder ouders en verzorgers.

Daarom heeft de schoolleiding vanochtend besloten om met ingang van morgen, dinsdag
15 december, het onderwijs volledig online te gaan verzorgen. 

Wat betekent dit?

  • Er vinden geen fysieke lessen op school plaats, leerlingen krijgen les via Google Meet via het normale rooster en met de normale pauzetijden.(dus pauze voor onderbouw na lesuur 2 en 4 en voor de bovenbouw na uur 3 en 5)
  • Schoolexamens gaan wel op school door. Inhaalexamens worden afgenomen in de week van 4 januari op school, ook als het kabinet zou besluiten dat de week na de Kerstvakantie een week met online-onderwijs is. Voor de examenleerlingen die nog werk moeten inhalen: vertrouw erop dat dit goed geregeld wordt.
  • De Kerstviering voor de leerlingen gaan vrijdag niet op school door; het jaar met de mentorgroep afsluiten kan wel via een Google Meet. De mentor neemt hierover nog contact op met de leerlingen.
  • Leerlingen die door omstandigheden niet thuis kunnen werken kunnen op school terecht. Neem hiervoor s.v.p. contact op met de leerlingcoördinator.
  • Ik vraag u dringend om de komende weken, ook in de Kerstvakantie, positieve testuitslagen van Corona via de mail te melden aan de leerlingcoördinator; op die manier houden wij overzicht over de situatie en kunnen we aan het einde van de Kerstvakantie beslissen of het verantwoord is de school op 4 januari weer te openen. 

 

Wij vinden het jammer dat de leerlingen en medewerkers in deze bijzondere, laatste week voor de Kerst niet meer op school kunnen zijn, maar gezien het hoge aantal besmettingen van de laatste weken achten wij het niet langer verantwoord. Ik reken op uw begrip voor deze beslissing.

Ik wens iedereen toe dat er lichtpuntjes zullen zijn in deze donkere dagen en dat u erin slaagt binnen de mogelijkheden die er zijn de feestdagen goed door te brengen. 

Met vriendelijke groet,
namens de schoolleiding

Frans Claassens
rector

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht