Brugklassers vertellen

Hier vind je verhalen, indrukken, foto’s en roddels van leerlingen die nú in de brugklas zitten. Want zij kunnen je als ‘ervaringsdeskundigen’ uit de eerste hand vertellen hoe het is op Odulphus!

Casper Sanders en Jens Fruitema 
nemen je met deze vlog mee in ‘een dag uit het leven van een brugklasser’. Deze vlog is geregisseerd door Salma en Jet. 

Hallo,

Ik ben Anouk en ik zit sinds maandag dit schooljaar op het Odulphus.

Ik zit in GP1 (Gymnasium Plus) en ik heb het heel erg naar mijn zin in de klas. Het is vaak best druk in onze klas (maar dat komt meer door onszelf J). In de school is het natuurlijk even wennen, maar dat gaat wel. Het was de eerste dag heel fijn dat alleen de brugklassers op school waren. De tweede dag was wel drukker (maak je geen zorgen, je went eraan). De tweede dag hadden we ook al een beetje een rooster met een paar vakken! Kortom, het is echt superleuk op het Odulphus!


Hoi!

Ik vertel in dit stukje over mijn eerste schoolweek. Op de eerste dag waren alleen de eersteklassers er, dus was het nog best wel rustig. De tweede dag was een stuk drukker. Het was niet vervelend, maar wel ineens ook zesdeklassers die je tegen het lijf loopt. Het gaf je zo´n gevoel van dat je echt op de middelbare zit. De tweede dag ging prima doordat je het hele circus hebt gehad gaat en het eigenlijk al went. De derde dag had ik gewoon zo´n gevoel van dit-is-voor-zes-jaar-mijn-school. In de eerste week krijg je echt weinig huiswerk; meer dan je gewend bent, maar voor de middelbare is het echt (nog) weinig.

Groetjes Philía GP1A

 

Hoe ervaren wij de brugklas?

De eerste dag op het Odulphuslyceum vonden wij heel spannend, leuk en gezellig. We hadden de klas al een keer ontmoet bij een kennismakingsmiddag. We kenden elkaar niet en bijna niemand in de klas. Van onze mentor mevr. de Graaf mochten wij kennismakingsspelletjes doen. Zo hebben we elkaar ook beter leren kennen en zijn we nu vriendinnen. Het was wel allemaal heel spannend met dat rooster, de kluisjes, de nieuwe klas, nieuwe mentor, de school en een nieuwe route naar school. Dag 2 waren alle leerlingen van de school er. Je loopt door die onbekende lange gangen met al die grote kinderen. Dan nog die drie verdiepingen. Maar na een weekje ben je er wel aan gewend en zit je op je plekje. En is het een super leuke school!

Door Britt en Kiki

 

De eerst twee weken op Odulphus!

De eerste echte schooldag (20 augustus) was het erg rustig, omdat alleen de brugklassers op school waren. De eerste dag hadden we alleen maar mentor begeleiding. We voelden ons zenuwachtig voor een nieuw begin, maar kinderen kenden elkaar al net zoals wij. De tweede schooldag begonnen we kennis te maken met onze docenten. Die dag was het wel heel druk, omdat iedereen in de school was en het was vooral druk in de pauze. Vrijdag de laatste dag van de week (25 augustus) hadden we al veel docenten ontmoet en al een paar lessen gehad. Onze ervaringen met de eerste week op odulphus was: spannend, leuk, rommelig, maar je maakt snel vrienden, omdat iedereen hetzelfde voelt. De tweede week maandag (27 augustus) voelde je je al meteen thuis. we krijgen al normaal les en we voelen ons een echt Odulphiaan!

Geschreven door: Sudesu Gun en Kyara Buskens.

 

Hoi,

Wij vertellen iets over onze eerste week op Odulphus.

De eerste week was indrukwekkend en ook vermoeiend. Als je een zware tas hebt is dat niet zo fijn. Daarom kun je het beste de boeken die je de eerste drie uur nodig hebt in je tas doen en de rest in je kluisje. Tijdens de pauze wissel je je boeken die voor de volgende twee uur nodig hebt dan om.

Nog een tip: kijk op de Open Dag een beetje naar de nummers van de lokalen. Zo weet je al een beetje wat waar is, want als je niet weet in welk deel van het gebouw je moet zijn, heb je grotere kans om te laat te komen (zo druk moet je je er ook niet om maken, want je hebt vijf minuten om van lokaal te wisselen).

Het is leuk om elk uur een andere docent te hebben. De verandering is wel best groot. Je hebt veel verschillende vakken en dus ook veel verschillend huiswerk. Meestal is huiswerk niet heel erg, al doe je het nog niet voor de lol :-) 

Groetjes van Leonie en Julia (G1E)

 

Terug naar overzicht