Vijf goede redenen om voor het Odulphus te kiezen

1. Gevoel

"Nou, kweenie  Het voelt gewoon goed."
Dat is de meest gehoorde reden wanneer we leerlingen vragen waarom ze voor het Odulphuslyceum kiezen. Het komt er vaak aarzelend uit. Maar dat hoeft helemaal niet, want het is meteen de beste reden. Je gevoel liegt niet. Je gevoel is gebaseerd op allerlei impressies en ervaringen die je hebt opgedaan. Je gevoel maakt voor jou de balans op zonder dat je het in de gaten hebt. Het gebeurt onbewust. Achteraf krijg je meestal gelijk: "Zie je wel dat ik de juiste keuze gemaakt heb, het klopt."

Tip: doe dus zo veel mogelijk indrukken op en volg je gevoel.
En, eerlijk is eerlijk, natuurlijk hopen wij dat jij voor het Odulphus kiest.

2. Uitdaging

Je wilt het beste uit je zelf halen en bent bereid er hard voor te werken. Je legt de lat hoog. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij richten ons niet op de grootste gemene deler of op de middenmoot. We streven naar maatwerk en kijken wat jij nodig hebt. Daarin heb je zelf ook een groot aandeel. We hebben twee gebouwen. De inrichting daar is helemaal afgestemd op onze onderwijsvisie voor leerlingen van de 21e eeuw. 

Wij staan te trappelen om jou uit te dagen op je eigen niveau. Durf jij het aan?

3. Samen

Twee gebouwen, maar één schoolgemeenschap met een gezamenlijke sfeer en cultuur. Daar hechten wij aan. Al bijna 125 jaar.  Feesten, kampen, reizen, projecten en vieringen doen we bijvoorbeeld altijd samen.
Daarnaast ben je niet alleen verantwoordelijk voor je zelf, maar ook voor elkaar. Op school en buiten school. We zijn ons bewust van onze bevoorrechte positie op het Odulphuslyceum. Die positie schept verplichtingen.

Samen willen we een bijdrage leveren aan een betere wereld. En die begint bij ons zelf. We noemen het ‘burgerschap’. 

4. Veilig

We scoren steeds hoog in onderzoeken als gevraagd wordt of het Odulphuslyceum een veilige school is. Maar wat verstaan we daar eigenlijk onder? In een veilige omgeving mag je zijn wie je bent. Daar kennen ze je. Niemand is er anoniem. Je hebt oog voor elkaar. En als er wat is, dan trek je aan de bel. Samen werken we aan een oplossing. Veiligheid is een voorwaarde om je te kunnen concentreren op je studie.
We zijn een kleine school. Groter dan je basisschool, dat dan weer wel. 

Op dit moment zitten we met in het totaal zo’n 1500 leerlingen op school. Die voelen zich veilig op ‘hun’ school. Vraag het ze maar gerust.

5. Vertrouwen

Naast een logo hebben we ook een echt wapen. Onze wapenspreuk luidt: “Fortis in Fide”. Dat betekent “Sterk in Vertrouwen”. Dat is al generaties lang ons motto.  Natuurlijk hebben we regels op school en houden we ons aan gemaakte afspraken. Maar we starten vanuit vertrouwen. Daardoor zul je veel ruimte en vrijheid ervaren. Alleen dan kun je groeien en je talent ontplooien. We stimuleren eigen initiatief. Heb je een goed idee? Laat je horen en we doen er wat mee.

Ben jij een tikje eigenwijs en kun je ‘out of the box’ denken, dan zien we je graag komen. Zo zijn wij ook. Dat zie je zelfs aan kleine dingen zoals de letters op de gevel op nr. 99 en 182. De staart van de letter Y in Lyceum staat omgekeerd. Lekker puh!

Terug naar overzicht