Aanmelding klas 1 voor schooljaar 2024/2025

De aanmeldingen voor klas 1 (vanuit groep 8) zijn gesloten. Mocht je je alsnog aan willen melden, neem dan contact op met Kristel de Kort, kdkort@odulphus.nl, 013-5426652. 

Aanmelding klas 1

De inschrijvingen voor schooljaar 2024/2025 vinden plaats op maandag 25 en dinsdag 26 maart 2024.
Om te weten hoe een aanmelding tot stand komt, is het belangrijk onderstaande goed door te lezen, alvorens het digitale aanmeldformulier in te vullen. 

Mocht je na het doorlezen van de informatie vragen hebben, laat het ons dan weten; wij helpen je graag!

Stap 1

 • We vragen je om het aanmeldformulier thuis digitaal in te vullen.
 • Je hoeft het aanmeldformulier niet te printen; wij zorgen dat het voor je klaar ligt als je je op 25 of 26 maart bij ons komt aanmelden.
 • Na het kennismakingsgesprek krijg je een kopie van het aanmeldformulier, met je inschrijfnummer, mee naar huis. Het inschrijfnummer heb je nodig wanneer de eventuele loting plaatsvindt.
 • Aanmelden kan via dit digitale formulier. 


Stap 2
Jouw inschrijving is pas officieel nadat we op maandag 25 of dinsdag 26 maart samen jouw aanmeldformulier hebben doorgenomen en we een kennismakingsgesprekje hebben gevoerd. Enkel digitaal het aanmeldformulier invullen, volstaat dus niet. Dit gesprek vindt plaats in het vwo-gebouw, Noordhoekring 99. 

 • Het inplannen van het (verplichte) kennismakingsgesprek kan via deze link.
  Doe dit dus meteen nadat je het digitale aanmeldformulier hebt ingevuld. 
 • De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 25 en 26 maart tussen 15-17 uur en 19-21 uur.

Nog één dingetje: je hoeft je alleen in te schrijven op de school van jouw eerste keuze. Op het aanmeldformulier van de school van jouw eerste keuze is ook de mogelijkheid om jouw tweede en derde keuze aan te geven. Indien er geloot moet worden en er sprake is van uitloting, nemen we contact met je op en gaat alle informatie automatisch naar de school van jouw tweede of derde keuze. Je live op twee scholen aanmelden in Tilburg e.o. hoeft dus niet. Dit geldt niet voor scholen die buiten de regio vallen (bijvoorbeeld Breda). Bovenstaande is een Tilburg-brede afspraak en geldt dus op alle VO-scholen. 

Stap 3
Wat neem je mee naar het kennismakingsgesprek?

 • Originele schooladviesbrief van de basisschool met unieke code. 
 • Basisscholen buiten regio Tilburg werken niet met een unieke code.
  In dat geval volstaat de originele schooladviesbrief.
 • Je originele id-kaart of paspoort om je te identificeren (we maken er geen kopie van). Let er wel op dat dit een geldig id-bewijs is.
 • Indien aanwezig: rapport(en) psychologische onderzoek(en) waar wij over mogen beschikken, zodat we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden. 

Parkeren

 • U kunt gratis parkeren in parkeergarage Knegtel. Vraagt u ons om een gratis uitrijkaart.
 • Natuurlijk kunt u ook rondom de school parkeren, let er echter op dat het hier gaat om betaald parkeren.
 • Wanneer u met de fiets komt, parkeert u deze binnen de poort bij de hoofdingang, Noordhoekring 99.
 • Indien u gebruik wilt maken van de minder-valide parkeerplaats, parkeert u dan binnen de poort van de hoofdingang, wij helpen u dan verder.

Toelating

Zoals je misschien weet bespreekt de leerkracht van groep 8 halverwege het schooljaar het onderwijskundige rapport met je ouder(s)/verzorger(s). Daarin staat onder andere het advies van de basisschool. Dat advies moet voor het Odulphus minimaal havo zijn. 

Hieronder zie je wat je nodig hebt voor welke afdeling. Zo zie je dat je voor gymnasium 1 een vwo-advies nodig hebt en dat je met een havo-advies of een havo/vwo-advies of een vwo-advies ook op havo/vwo 1 of havo 1 terecht kunt (al komt het eigenlijk nooit voor dat je met een vwo-advies kiest voor havo 1).

Gymnasium 1: vwo-advies
Havo/vwo 1: havo-advies, havo/vwo-advies of vwo-advies
Havo 1: havo-advies, havo/vwo-advies (of vwo-advies)

Loting

Jaarlijks wordt het aantal aan te nemen kinderen bepaald. Mochten er meer dan het toelaatbaar aantal leerlingen zich hebben aangemeld, dan zal er helaas een loting plaatsvinden onder leiding van een notaris. Meer informatie over de lotingsprocedure vindt u hier.

Aanmelden voor havo 4

Klik hier voor meer informatie over het aanmelden voor 4 havo.

Terug naar overzicht