Zeil- en zomerkamp

Het traditionele zomerkamp aan het einde van het schooljaar staat open voor deelname van leerlingen uit de onderbouw. Het traditionele zeilkamp in dezelfde periode is bestemd voor leerlingen vanaf klas 3. Voor beide kampen geldt dat er grenzen zijn aan het aantal leerlingen dat kan deelnemen. De ouders ontvangen in de loop van het schooljaar nadere informatie over deze activiteiten. Een grote groep oud-leerlingen speelt een belangrijke rol bij de organisatie en uitvoering van de beide kampen.

Zeilkamp

Stel je voor: een eigen eiland midden in de Loosdrechtse Plassen! En daar met 40 leerlingen van klas 3 t/m 6 aan het eind van het schooljaar een week op zeilkamp. Het kan! Op Holtus-eiland samen met oud-leerlingen die kapitein zijn op de boten en een paar geweldige docenten die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen. Het Zeilkamp: bakermat van het ware Odulphusgevoel!

Zomerkamp

In 2014 vond het 65e Odulphus Zomerkamp plaats. Maar het zomerkamp blijft eeuwig jong en sprankelend. Aan het eind van het schooljaar met 149 medeleerlingen uit klas 1, 2 en 3 een week lang ergens op een boerderij kamperen in een weiland. Met zo’n 30 (oud-)leerlingen als begeleiders en een stuk of zeven docenten. Terug naar de basis! Een week geïsoleerd van de buitenwereld een gevoel van opperste vrijheid ervaren. Geen computers, wifi, of mobieltjes. Kamppap bij het ontbijt, elke avond zomerkamp-PIT met chocomel en peperkoek, modderbad, bosgeluidenspel , van-alles-wat-dag, milieu-survival-tocht en kampvuur. Wie wil dat nou niet. Het Zomerkamp: perfecte biotoop  voor bikkels!

Gijs de Groof

Economie