Stages

Voor het schooljaar 2017-2018 bieden wij de volgende stageplaatsen aan:

Scheikunde, 2e jaars FLOT

Biologie, 2e jaars of 3e jaars FLOT

Aardrijksunde, 4e jaars FLOT

Frans, 4e jaars FLOT

Nederlands, ULT

Maatschappijleer, ULT

Filosofie, ULT

Uw sollicitatiebrief en CV kunt u richten aan Gijs de Groof.

AOST

Lesgeven, opleiden én onderzoek doen. Dat zijn de drie hoofdtaken van een aantal OMO-scholen voor voortgezet onderwijs die samen met FLOT (Fontys Leraren Opleiding Tilburg) en de ULT (Universitaire Lerarenopleiding Tilburg) de Academische Opleidingsschool Tilburg vormen. Sinds een aantal jaren maakt Odulphus deel uit van dit samenwerkingsverband.

Binnen de AOST krijgen collega’s in opleiding (CIO's) de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een contextrijke leeromgeving. CIO’s worden begeleid door een opleidingsteam, bestaande uit een SPD (school practicum docent), een OD (opleidingsdocent ) en een afgevaardigde van de lerarenopleiding (FCD).
Een deel van het curriculum van de lerarenopleidingen wordt in samenwerking met de betrokken scholen vormgegeven. De uitvoering van het curriculum vindt plaats op de werkplek , waardoor er een verbinding gemaakt wordt tussen de theorie en de praktijk.

Onderzoek in de school is één van de speerpunten van de AOST. Het doen van onderzoek  en het ontwikkelen van een onderzoekende houding dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Uiteindelijk wil  de AOST het leren van de leerlingen verbeteren.

Odulphus werkt met een enthousiast team aan het opleiden en begeleiden van collega’s. Ook wordt er gewerkt aan professionalisering van de zittende collega’s, zowel op individueel niveau (kennis en vaardigheden) als op klassenniveau (het didactisch en pedagogisch handelen).

Gijs de Groof

Economie