Informatieavond Buitenland

Voor leerlingen van klas 3 tot en met de eindexamenklas én voor hun ouders organiseren wij ieder jaar een informatieavond over onder andere taalcursussen, werken en vrijwilligerswerk in het buitenland. Deze avond heeft als motto: ‘on the move to learn’. Denk daarbij aan twee weken Spaans leren in Barcelona, een jaar High School in Amerika, een maand vrijwilligerswerk in Kenia, je vwo 5-6 afmaken met een International Baccalaureate in Costa Rica.

Ieder jaar worden ook leerlingen van andere Tilburgse scholen uitgenodigd om deel te nemen. In 2016 waren leerlingen van het Theresialyceum, De Nieuwste School en het Beatrix College te gast.

18.45 uur             inloop met koffie/thee, Noordhoekring 182 - de Havo
19.00 uur             gezamenlijke aftrap in de aula
19.30 uur             ronde 1
20.00 uur             ronde 2
20.30 uur             ronde 3

In 2016 namen 11 organisaties deel:

• Education First. Een taal leren in het buitenland; programma’s voor alle leeftijden, vanaf twee weken;
  • ESL-taalreizen. De mogelijkheid om een taalcursus te beginnen in meer dan 160 bestemmingen, van vakantiecursus tot een heel jaar;
  • Erasmus + en Eurodesk. Vrijwilligerswerk en uitwisselingen in een Europees land. Gezien de Europese subsidie een goed betaalbare optie;
  • Fulbright: Gaan studeren in Amerika;
  • INTO: Met INTO Study Exchanges kun je voor een half of heel schooljaar naar een high school in het buitenland;
  • Projects Abroad. Voor vrijwilligers vanaf 16 jaar die graag vrijwilligerswerk in het buitenland verrichten. Wereldwijde bestemmingen en de keuze uit ruim 140 verschillende vrijwilligersprojecten;
  • Travel Active. Travel Active biedt programma’s op het gebied van culturele uitwisselingen;
  • United World College. UWC biedt leerlingen de mogelijkheid om VWO 5-6 af te maken in het buitenland, samen met leerlingen van 120 andere nationaliteiten;
  • Youth for Understanding. Een zomer, semester of jaar door te brengen in meer dan veertig landen. Denk aan High School, College, Projectwerk, zomerprogramma’s.
  • STS High School. Vele bestemmingen wereldwijd als je tussen de 14 en 18,5 bent voor een semester tot een heel jaar;
  • WilWeg. Een doorlopende video-presentatie over de informatieve en organisatorische ondersteuning die WilWeg/NUFFIC als overheidsinstelling kan bieden bij een stage of studie in het buitenland, waardering van buitenlandse diploma’s, etc.

Het hele jaar door kunnen leerlingen en ouders met vragen bij de decaan terecht.

"Inspirerend, die verhalen van leerlingen die in het buitenland zijn geweest.

Ruud van Hirtum

Decaan vwo