Comenius

De projecten binnen Comenius geven leerlingen en docenten in diverse landen de mogelijkheid om samen te werken aan een of meerdere onderwerpen waarvoor wederzijdse belangstelling bestaat. Schoolpartnerschappen helpen leerlingen en docenten bij het verwerven en verbeteren van vaardigheden met betrekking tot het onderwerp en het vakgebied waarop het project is gericht. Ook bij teamwork, sociale betrekkingen, planning en het ondernemen van projectactiviteiten en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie helpen de partnerschappen. Deelname aan een partnerschap met scholen uit diverse landen geeft de leerlingen en docenten ook de mogelijkheid om vreemde talen te oefenen en het verhoogt de motivatie voor het leren van een taal.