Leerlingenparlement

Het Leerlingenparlement op onze school heeft als hoofddoel de schakel te zijn tussen het bestuur van de school en de leerlingen. Wij behartigen dus de belangen van de leerlingen. Wij bespreken bijvoorbeeld zaken als de compoweken, de kantine en het leerlingenstatuut. Er zijn twee aparte parlementen voor het vwo en de havo, zodat er gericht over zaken die de twee afdelingen aangaan gesproken kan worden.

Uit elke klas van jaarlaag 2 tot en met 5 wordt elk jaar minstens één leerling gekozen die zijn of haar klas vertegenwoordigt. Deze groep leerlingen komt vervolgens elke twee maanden bij elkaar om in samenwerking met het bestuur van de school ervoor te zorgen dat de stem van de leerlingen gehoord wordt.

Ben jij iemand die graag voor zijn medeleerlingen opstaat? Of heb je een probleem waarvan jij vindt dat er nodig eens iets aan gedaan moet worden? Mail ons dan op vwoparlement@odulphus.nl of voor de havo op havoparlement@odulphus.nl