eerste klas havo

Omdat we in de 21e eeuw leven, willen we onze leerlingen voorbereiden op een constant veranderende maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je ontwikkelt op verschillende terreinen. Zo weet je zeker dat je leert voor een goede toekomst waarin je steeds eigen keuzes kunt maken, waarin je met anderen kunt samenwerken en waarin jij een bijdrage kunt leveren aan onze wereld.

Onderwijs op maat

Leerlingen vinden de relatie met elkaar en met de docenten erg belangrijk, zeker op de havo. Ze zijn gevoelig voor sfeer en presteren beter in een omgeving die hen past. Havoleerlingen willen gezien worden en ze willen waardering om wie ze zijn en wat ze kunnen. Ze willen graag leren, en houden ook van praktisch aanpakken. Die combinatie van theorie en praktijk is gebruikt om een onderwijsmodel te maken waarin havoleerlingen beter dan ooit tot hun recht komen. In 2012 zijn we begonnen met de invoeringvan dit nieuwe havo-concept. In 2017 heeft de eerste  lichting met een prima resultaat eindexamen gedaan. En vooral belangrijk: we constateren een wezenlijke verbetering in motivatie en attitude.
Leerlingen en leraren komen naar school om actief te leren en te werken. Als je naar huis gaat, dan ben je (ver) klaar. Het is mogelijk om langer op school te blijven tijdens de verlengde schooldag. Soms moet het ook, want achterstanden en hiaten werken we direct weg. We stapelen ze niet op. Elke middag zijn er leraren aanwezig die je kunnen helpen en adviseren.

De lat ligt hoog

Als de omstandigheden (bijna) ideaal zijn, zijn de verwachtingen hoog. Terecht. Ons doel is dat 100% van de leerlingen slaagt zonder vertraging of uitval. Doubleren vinden we niet meer van deze  tijd.
Niet iedereen hoeft hetzelfde tempo te volgen en wie meer kan, zal uitgedaagd worden. Maatwerk en een individuele benadering zijn onder andere mogelijk door de laptop als belangrijk instrument in te zetten.

Nieuw gebouw – nieuwe kansen

Vanaf augustus 2014 is onze havo-afdeling gehuisvest ‘aan de overkant’, Noordhoekring 182. We hebben een eigen gebouw, dat we helemaal hebben ingericht voor de havoleerlingen. Daar kunnen we een mooie leeromgeving creëren. De leerlingen hebben hier een rol in gespeeld: ze hebben inspraak gehad in de inrichting en het gebruik van het gebouw. Het is tenslotte (ook) van hen en voor hen. Daarmee raken we aan de kern: succes boeken we samen. Als leerlingen, leraren en ondersteunend personeel met plezier naar school gaan groeit de motivatie en bevordert het de prestatie. Het gebouw is transparant en open. Dat geeft lucht en ruimte. Je kunt er niet anoniem blijven. Iedereen wordt gezien en voelt zich gekend.

Twee gebouwen - één school

Havoleerlingen gaan voor sommige vakken nog naar ‘de overkant’, bijvoorbeeld voor de gymlessen en andere praktijkvakken . Uiteraard blijven we één school en dat zal op allerlei momenten ook blijken. We garanderen dat alle leerlingen zich Odulphiaan zullen voelen!

Havoblog

Neem eens een kijkje op onze blog!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de havo op Odulphus? Maak dan een afspraak met Jan Beesems, conrector havo
T (013) 542 66 52.

Jan Beesems