Eerste klas gymnasium

Leerlingen die belangstelling hebben voor deze klas dienen te beschikken over een flinke dosis nieuwsgierigheid,  doorzettingsvermogen en brede interesses. Het tempo waarin de reguliere lesstof wordt behandeld ligt hoger dan in de h/v-klas, zo ontstaat tijd voor extra verdieping.

Grote gymnasiumafdeling

Het Odulphus heeft een grote gymnasiumafdeling. Elk jaar krijgen we relatief veel leerlingen met een positief advies in onze brugklassen, voldoende om meerdere klassen met alleen gymnasiasten samen te stellen. In het schooljaar 2017-2018 hebben we 5 gymnasium brugklassen. Op deze manier bereiden we de gymnasiasten vanaf leerjaar 1 voor op hun examen gymnasium.

Extra vak

Leerlingen uit gymnasium 1 krijgen twee extra vakken: humaniora en STEAM. De docent humaniora verzorgt lessen filosofie, mythologie, geschiedenis, logica, literatuur en Latijn en Grieks. Bij het vak STEAM (Science, Technology, Engenering, Art, Mathematics) verrichten leerlingen zelfstandig wetenschappelijk  onderzoek o.a. op het gebied van waterproblematiek. Na de eerste klas stromen de meeste leerlingen door naar de tweede klas gymnasium. Een overstap naar de tweede klas van het atheneum behoort ook tot de mogelijkheden.

Advies docent groep acht

De eerste klas gymnasium staat open voor leerlingen met een ongedeeld vwo-advies.

Instroom in het tweede leerjaar blijft mogelijk

Uit ervaring weten we dat een aantal leerlingen in de brugklas havo/atheneum laat zien óók het gymnasium aan te kunnen. Dat vormt geen probleem: zij gaan na de brugklas verder in de tweede klas van het gymnasium. Natuurlijk is
er dan een kleine achterstand; we gaan zorgvuldig na hoe en wanneer de leerling deze kan wegwerken.

Pre-gymnasium voor leerlingen groep acht

Sommige leerlingen uit groep 8 zijn steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Veel van hen vinden dat in ons pre-gymnasium. We bieden deze leerlingen op 12 ochtenden een voorbereidingsprogramma op het volgen van het gymnasium. Voor meer informatie klik je hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het (pre-)gymnasium? Neem dan gerust contact op met Kristel de Kort, adjunct directeur vwo-onderbouw, tel. 013 5426652, of stuur een mailtje naar: kdkort@odulphus.nl

Marianne Dillen

Conrector vwo