Brugklas

Leerlingen starten op het Odulphuslyceum in gymnasium 1, in een brugklas havo/vwo of in een brugklas havo.

-De brugklas gymnasium is toegankelijk voor leerlingen met een ongedeeld vwo-advies.
-Voor de havo/vwo-brugklas komen leerlingen in aanmerking met een havo of vwo-advies van de basisschool.
​- Voor de havo-brugklas heb je een havo-advies nodig.

In het kader van de internationalisering volgen alle vwo-leerlingen Cambridge Engel, Delf scolaire (Frans) en vanaf de derde klas ook Goethe (Duits). In de bovenbouw krijgen leerlingen een speciale examentraining voor internationaal erkende certificaten in deze talen.

Aan het eind van het eerste leerjaar wordt duidelijk in welke tweede klas de leerling het best op zijn plaats is: 2 havo, 2 atheneum of 2 gymnasium. De plaatsing gebeurt aan de hand van de resultaten, adviezen van docenten en de wens van ouders en leerlingen. Een leerling uit de brugklas h/v heeft daarij de mogelijkheid om door te gaan in gymnasium 2. Leerlingen uit havo 2 kunnen, als ze voldoen aan de normen, aan het eind van het leerjaar overstappen naar atheneum 3.

Jan Beesems

Conrector havo