bovenbouw/tweede fase

De Tweede Fase is de officiële naam voor het onderwijs in de bovenbouw van het havo en vwo.

Profielen

Er zijn vier profielen, twee in de maatschappijstroom en twee in de natuurstroom. De profielen geven toegang to diverse vervolgstudies op hbo-niveau of op wo-niveau. Voor het laatste is vwo verplicht.

De profielnaam geeft een indicatie van de mogelijke vervolgstudies.

Maatschappijstroom

- Cultuur en Maatschappij (C&M)
- Economie en Maatschappij (E&M)

Natuurstroom

- Natuur en Techniek (N&T)
- Natuur en Gezondheid (N&G)

Naast de verplichte profielvakken, volgen alle leerlingen lessen in Nederlands, Engels, maatschappijleer, levensbeschouwing en ckv. Vanaf leerjaar 1 wordt gewerkt aan rekenvaardigheden, een verplicht onderdeel op het centraal eindexamen. Veel van onze leerlingen volgen extra examenvakken waardoor ze eindexamen doen in twee of meer profielen.

Gymnasiasten behalen een diploma gymnasium door examen af te leggen in  minimaal  één klassieke taal.

Ruud van Hirtum

Decaan vwo