Duits

Algemeen

In Brabant vestigen zich steeds meer Duitse bedrijven. Duits is daarom actueler dan ooit! Meer kennis hebben van de Duitse taal en cultuur geeft je dan ook een betere kans op de arbeidsmarkt. Tijdens de lessen leer je Duits spreken, Duits schrijven, Duits luisteren, Duits lezen, Duits idioom, Duitse literatuur.

Onderbouw

In de de onderbouw werken we met planners. Dit is een soort spoorboekje per periode. Hierin vind je alles over de stof, de toetsen en de opdrachten. Ook kun je studiepunten verdienen. Je maakt iedere periode 4 verplichte opdrachten, dat levert punten op. Niet meedoen, spullen vergeten of huiswerk niet afhebben kost je punten!

In 2 en 3 havo maken we gebruik van een compleet digitale lesmethode. Tijdens de lessen wordt hiervoor gebruik gemaakt van de Chromebooks.

Bovenbouw

In de bovenbouw hebben we geen vaste schoolmethode. We werken met zelfgemaakte readers en tekstpakketen voor de verschillende vaardigheden. Uiteindelijk leiden we je op voor je eindexamen en qua niveau Duits voor het Europees certificaat ERK (Europees referentie Kader) B2 (havo) en B1 (vwo).

Niels Hesselberth

Duits (sectie voorzitter)
Coördinator Internationalisering

nhesselberth
@odulphus.nl

Marcel van Broekhoven

Lln-coördin. 5-6 vwo
Duits
Eindexamen secretaris

mvbroekhoven
@odulphus.nl

Annika Horijon

Duits

ahorijon
@odulphus.nl

Anita Stabel

Duits

astabel
@odulphus.nl

Alexandra Tsjoeksina

Duits

atsjoeksina
@odulphus.nl

Henk ter Velde

Duits

htvelde
@odulphus.nl

Peter de Vet

Engels
Duits

pdvet
@odulphus.nl

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum