Beeldend

Kunst beeldend

Bij beeldend leer je om je waarnemingen, maar vooral je ideeën en gevoelens weer te geven in een beeld. Een beeld kan van alles zijn: een tekening  met potlood, maar ook een werk met verf, klei  of textiel,  een foto, al dan niet (digitaal) bewerkt.

Onderbouw

In de eerste en tweede klas heb je 1 uur beeldend per week. Je zult merken dat je in een paar lessen al heel veel leert en dat je met sprongen vooruit gaat. In de derde klas is beeldend een keuzevak, je hebt het dan 2 uur in de week. Het proces, de ideeën en schetsen die je van te voren maakt ,worden net zo belangrijk als het eindwerkstuk. Procesmatig leren werken is belangrijk als je examen in het vak wilt gaan doen.

Bovenbouw

Op het Odulphus is kunst beeldend een examenvak. Het vak Kunst hoort bij het praktijkvak Beeldend. Kunst gaat over de kunst-en cultuurgeschiedenis, over verschillende functies van kunst en cultuur door de eeuwen heen. Je gaat verbanden ontdekken tussen de kunst en de maatschappij. 

Beeldend is het praktijkgedeelte van het vak. Naar aanleiding van de tijden waar je je bij kunstgeschiedenis in hebt verdiept, kies je zelf een thema waar je aan wilt werken. Alles wat je geleerd hebt in de onderbouw kun je gebruiken om aan een zelfgekozen opdracht te werken.  Bovendien kun je zelf nieuwe technieken uitproberen als je die voor je opdracht nodig blijkt te hebben, bijvoorbeeld het maken van een film of het ontwerpen van kleding. Natuurlijk word je daarbij geholpen door je docent.

De examenleerlingen presenteren hun werk tijdens een expositie in de aula, waar alle leerlingen en docenten, maar ook je ouders en bekenden als jij dat wilt, het werk kunnen bekijken.

Extra leuk: elk jaar gaan we met de examenleerlingen op excursie naar bijvoorbeeld Amsterdam of Antwerpen.

Laura Stijnen

Beeldende vakken (sectievoorzitter)
Coach docenten

lstijnen
@odulphus.nl

Denise Swelsen

Beeldende vakken

dswelsen
@odulphus.nl

Fréderique van Dongen

Beeldende vakken

fvdongen
@odulphus.nl

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum