Culturele kunstzinnige vorming

Algemeen

Culturele en kunstzinnige vorming is een voor iedereen verplicht vak in de 4e klas  van havo en atheneum. Tot nu toe heb je bij een schoolvak vooral gewerkt aan kennis en vaardigheid. Ckv onderscheidt zich wat dat betreft van alle andere. Het is een ervaringsvak zonder toetsen. Je sluit het vak af met een Voldoende of Goed.

Bovenbouw

In de onderbouw heb je kennis opgedaan van verschillende kunstvakken en die kennis gaat je nu helpen om een eigen smaak te ontwikkelen. Want dat is het doel van ckv; dit vak sluit je met een voldoende af wanneer je laat zien dat jij onbevooroordeeld kunt kijken, luisteren en beleven. Dat kun je leren.

Naast de 2 lesuren die je per week gaat volgen, ga je ook deelnemen aan excursies en projecten waarin je kennis maakt met vele verschillende kunstdisciplines.

Let op: ckv is een mooi vak voor mensen met belangstelling voor muziek, dans, toneel, film of beeldende kunst. Heb jij die belangstelling, realiseer je dan dat gymnasiasten geen ckv krijgen. In plaats daarvan  krijgen zij klassieke culturele vorming binnen de lessen Latijn en Grieks.

Tom Mordang

Muziek (sectievoorzitter)
CKV (sectievoorzitter)

tmordang
@odulphus.nl

Loes Duindam

Drama (sectievoorzitter)
Faalangsttraining

lduindam
@odulphus.nl

Jehannes Reitsma

Muziek
Nederlands

jreitsma
@odulphus.nl

Marieke Roest

Drama

mroest
@odulphus.nl

Laura Stijnen

Beeldende vakken

lstijnen
@odulphus.nl

Denise Swelsen

Beeldende vakken

dswelsen
@odulphus.nl

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum