Zowel onze havo als het vwo komen in Tilburg en omgeving als beste uit de bus. Het vwo krijgt zelfs het predicaat Topschool van de Keuzegids Middelbare Scholen.

23 juli 2018

Magister dicht tot 17 augustus

Magister is via website en app  niet bereikbaar tot 17 augustus. Probeer je toch in te loggen, dan krijg je de melding dat je account of wachtwoord niet klopt. 

Vrijdagmiddag 17 augustus na13:00 uur gaat Magister weer open en zijn de nieuwe roosters met klassen - en voor de bovenbouw clusters - te zien. Inloggen kan dan weer met de reeds bekende gegevens. 

Fijne vakantie!

23 juli 2018

Magister dicht tot 17 augustus

12 juli 2018

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een fijne en ontspannen vakantie toe!

12 juli 2018

Fijne vakantie!

4 juli 2018

De heer Jos Goosen met pensioen

Ruim wee jaar geleden bereikte Jos Goosen, docent scheikunde, de pensioengerechtigde leeftijd. Maar nu gaat hij echt genieten van zijn pensioen.

Jos is oud-leerling van het Odulphus en sinds 1996 is hij verbonden aan onze school als docent Scheikunde. Jos is een in de goede zin van het woord ouderwets degelijke docent, die met passie voor zijn vak, leerlingen inwijdde in de geheimen van de chemie en voorbereidde op het eindexamen. Daarvoor slaagde vrijwel elke oud-leerling van hem met een voldoende voor scheikunde.

Vrijdag 6 juli nemen wij officieel afscheid van hem tijdens de jaarafsluiting voor het personeel. Wij danken hem voor zijn betrokkenheid met leerlingen  en hun ouder(s), verzorger(s) en wensen hem een mooi en gelukkig leven.

4 juli 2018

De heer Jos Goosen met pensioen

3 juli 2018

Schrijf je in voor het Muziekatelier Klassiek

Houd jij van klassieke muziek? Speel jij een (klassiek) instrument en wil jij jouw talent inzetten ook op school? Dan is het Muziekatelier Klassiek iets voor jou!

In het ‘muziekatelier klassiek’ zullen we ons richten op ensemblespel, maar ook andere zaken komen aan bod:

  • Performance
  • Leren luisteren
  • Improvisatie
  • Klassieke muziekgeschiedenis
  • Luisteren en kijken naar de ‘groten’ uit de geschiedenis
  • Podiumvrees
  • Veel gezelligheid, vriendschap, concerten, uitdagingen!

Na inventarisatie gaat volgend schooljaar Muziekatelier Klassiek van start! Geef je op via mevrouw Hagens: qhagens@odulphus.nl. Ook voor vragen of meer informatie kun je bij haar terecht.

3 juli 2018

Schrijf je in voor het Muziekatelier Klassiek

30 juni 2018

Diplomauitreiking in the USA

Voor het eerst in de geschiedenis hebben twee leerlingen van het Odulphus hun vwo-diploma in ontvangst mogen nemen in het buitenland! 

Kinah Deekman en Lora Vogels nemen namens het Odulphus deel aan de ISSF in Aurora, nabij Chicago.

Circa 90 leerlingen uit 25 landen geven een week lang presentaties en nemen deel aan workshops.Ook is er tijd voor netwerken, een uitstapje naar Chicago en een echte baseball wedstrijd.

Kinah en Lora misten hierdoor wel hun diploma-uitreiking, maar rector Frans Claassens heeft deze afgelopen week ter plaatse uitgereikt.

Gefeliciteerd dames!

30 juni 2018

Diplomauitreiking in the USA

30 juni 2018

Wij feliciteren al onze geslaagde leerlingen!

Vrijdagavond 29 juni hebben we onze examenleerlingen in mooie zittingen en met een informele afsluiting op de binnenplaats van onze school uitgezwaaid.
Op de resultaten mogen we trots zijn: op havo 93% geslaagd (dat is vijf procentpunt hoger dan het gemiddelde van de regio Tilburg) en op het vwo 94% geslaagd (vier procentpunt boven het regionale gemiddelde).

De foto's van deze feestelijke viering staan online. Hier vind je de foto's van de havo en hier van het vwo. (mank aan IlseIsabella fotografie)

We wensen alle nieuwe oud-Odulphianen veel geluk in de toekomst!

30 juni 2018

Wij feliciteren al onze geslaagde leerlingen!

21 juni 2018

Nieuwe leerlingen!

Donderdag 21 juni hebben we onze nieuwe leerlingen weer mogen verwelkomen.
Tijdens deze middag kwam je er achter in welke klas je zit en wie je mentor is.
Verder was er volop aandacht voor afspraken voor het nieuwe schooljaar en een verdere kennismaking met het gebouw en elkaar. Graag zien wij jullie 20 augustus weer. Geniet nog van groep 8 en van een heerlijke vakantie!
Foto: begeleiding klas 1

21 juni 2018

Nieuwe leerlingen!

18 juni 2018

Pre-gymnasium

Inschrijvingen pre-gymnasium weer geopend. Laat jij je uitdagen en kom je proeven aan ons gymnasium? Klik dan hier voor extra informatie.

18 juni 2018

Pre-gymnasium

18 juni 2018

Iraanse delegatie

10 Iraanse leerlingen en 2 docentes zijn hier op bezoek in het kader vd uitwisseling.

Wij waren in April reeds daar. Ze bezoeken lessen, geven samen met onze lln (V4) presentaties aan elkaar, hebben een workshop gehad (tegeltjes beschilderen) en het textielmuseum bezocht. Na tilburg en weekend in de gastgezinnen gaan ze naar Brussel en dan naar Amsterdam.

 

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/iraanse-studenten-bij-odulphus-we-zijn-allemaal-hetzelfde~a945e492/

18 juni 2018

Iraanse delegatie

18 juni 2018

Dubbel feest voor Fleur Otten

Dubbel feest voor Fleur Otten, Geslaagd bij het Odulphuslyceum en één van de winnaars van de KLM geslaagdenactie!. Afgelopen vrijdag stond bij haar een complete KLM crew voor haar deur om de prijs te overhandigen.

18 juni 2018

Dubbel feest voor Fleur Otten

6 juni 2018

Odulphus in Thailand

Momenteel zijn 7 leerlingen uit 6vwo met de heer Frits Vaandrager op uitwisseling naar KVIS in Thailand. Afgelopen oktober waren zij bij ons te gast met 8 leerlingen. 
Onze leerlingen volgen lessen, bekijken de school en de ernaast gelegen universiteit. Ze brengen nog een paar dagen door in nat. park Ko Chang en sluiten af in Bangkok, waar ze o.a. verschillende tempels en het paleis gaan bezoeken.
Wederom een mooie ervaring voor onze leerlingen! 

6 juni 2018

Odulphus in Thailand

5 juni 2018

De laatste ronde

In dit boekje vind je alle informatie die je nodig hebt voor de laatste weken van dit schooljaar.

5 juni 2018

De laatste ronde

1 juni 2018

Update incident plafond

Graag geven wij u de meest recente informatie over de situatie rond het neerkomen van een deel van het plafond van lokaal 2.22, gisterenochtend.
• De leerlingen en de docente van de klas die daar les had zijn meteen na het incident opgevangen door bedrijfshulpverleners, leerlingcoördinator en mentor. Daarna hebben we de ouders, verzorgers geïnformeerd dat ze hun kind op school konden komen ophalen. Vanochtend vangen we de leerlingen van die klas op school op en wordt tijdens hun eerste lesuur met hen nagesproken over het voorval. We kijken dan ook of dit voldoende is of dat nog verdere nazorg nodig is.
• De docente van de klas bevond zich op de plek waar het plafonddeel naar beneden kwam. Voor haar hebben we een EHBO-arts laten komen, op basis van zijn onderzoek bleek ook zij gelukkig ongedeerd.
• Gisterenmiddag hebben experts van de gemeente Tilburg de situatie onderzocht. Vermoedelijk is de schade ontstaan door drukverschil dat veroorzaakt is door de wind. De ramen van het lokaal stonden open en een plotselinge windvlaag kan een dusdanige druk hebben veroorzaakt dat het plafonddeel naar beneden is gekomen. Water of bliksemschade lijken uitgesloten.
• Gisterenmiddag is het gebouw geïnspecteerd of er nog soortgelijke (oude) stucplafondconstructies in het gebouw aanwezig zijn. Dat is niet het geval en het gebouw is veilig verklaard. Daarom kunnen de lessen normaal doorgaan.
 

1 juni 2018

Update incident plafond

31 mei 2018

Plafond

Door een nog onbekende oorzaak is tijdens het derde lesuur in een lokaal van locatie 99 tijdens de les van klas B1B een deel van het verlaagde plafond naar beneden gevallen. Gelukkig is niemand gewond geraakt en is er geen enkele leerling geraakt.  Leerlingen worden opgevangen, nadat ze van de eerste schrik bekomen zijn gaan de lessen gewoon weer door. 

31 mei 2018

Plafond

14 mei 2018

De PIT bestaat 80 jaar!

De PIT bestaat 80 jaar en dat vieren we! De dubbeldikke jubileumeditie is nu ook online te lezen: klik hier. Wil je liever een papieren exemplaar? Stuur dan een mailtje naar pit.odulphus@gmail.com

Binnenkort verschijnt nog een speciale editie van de PIT, dit keer met de beste lerarenuitspraken van 2012 tot heden!

14 mei 2018

De PIT bestaat 80 jaar!

14 mei 2018

De examens zijn begonnen

Wij wensen alle eindexamenleerlingen de komende weken heel veel succes toe!

14 mei 2018

De examens zijn begonnen

8 mei 2018

Job Smets overleden

We ontvingen het treurige bericht dat Job Smets is overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. Job heeft van 2003 tot 2015 als docent Engels aan het Odulphuslyceum gewerkt. Eerder was hij oud-leerling van onze school.

Door ziekte heeft hij eerder afscheid moeten nemen van zijn werk, in het najaar hebben we daar in kleine kring bij stil gestaan en hem het Odulphus-beeldje overhandigd, waar hij erg blij mee was.

We zullen ons Job herinneren als een vriendelijk, zorgzaam en attent mens. Hij stond altijd voor je klaar.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en andere naasten veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

8 mei 2018

Job Smets overleden

16 april 2018

Onderbouw schoolfeest, kom jij ook?

Donderdag 19 april is er weer een gaaf onderbouwfeest dat je zeker niet wilt missen! Jij wilt de enige echte DJ El Pitzo toch ook niet missen? Kom naar het Cowboys & Bananen feest!

Tijdens het feest is er ook een chillruimte om uit te rusten. Naast de chillruimte zijn er nog veel meer leuke dingen enne..

Leerlingen met de leukste 'cowboys & bananen'outfit kunnen een prijs winnen! Dus ga zeker verkleed! 

Kaartjes zijn ook nog te koop aan de deur! Tot ziens op 19 april!

16 april 2018

Onderbouw schoolfeest, kom jij ook?

16 april 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid -project 2/3 havo

De gang op de havo kleurde in de loop van de dag in alle kleuren van de regenboog. Vandaag en morgen staan op 2 en 3 havo in het teken van Paarse Vrijdag, die op 14 december plaatsvindt. Deze vrijdag staat in het teken van seksuele diversiteit. Mooi hoe leerlingen over dit thema hebben nagedacht vandaag. Veel dank ook voor de gastsprekers van het COC!

16 april 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid -project 2/3 havo

13 april 2018

Cambridge geslaagden

Begin maart hebben deze havoleerlingen hun Cambridge examen gemaakt.

Deze week werd de uitslag bekend...iedereen geslaagd en 5 leerlingen zelfs met een A.

Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! 

13 april 2018

Cambridge geslaagden

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum