Zowel onze havo als het vwo komen in Tilburg en omgeving als beste uit de bus. Het vwo krijgt zelfs het predicaat Topschool van de Keuzegids Middelbare Scholen.

5 juni 2018

Comporooster juni

Het bijna tijd voor laatste compo's van dit schooljaar. Volg deze link naar je individuele rooster.  Je krijgt de inloggegevens via de magistermail.

Veel succes allemaal!

5 juni 2018

Comporooster juni

21 juni 2018

Nieuwe leerlingen!

Donderdag 21 juni hebben we onze nieuwe leerlingen weer mogen verwelkomen.
Tijdens deze middag kwam je er achter in welke klas je zit en wie je mentor is.
Verder was er volop aandacht voor afspraken voor het nieuwe schooljaar en een verdere kennismaking met het gebouw en elkaar. Graag zien wij jullie 20 augustus weer. Geniet nog van groep 8 en van een heerlijke vakantie!
Foto: begeleiding klas 1

21 juni 2018

Nieuwe leerlingen!

18 juni 2018

Pre-gymnasium

Inschrijvingen pre-gymnasium weer geopend. Laat jij je uitdagen en kom je proeven aan ons gymnasium? Klik dan hier voor extra informatie.

18 juni 2018

Pre-gymnasium

18 juni 2018

Iraanse delegatie

10 Iraanse leerlingen en 2 docentes zijn hier op bezoek in het kader vd uitwisseling.

Wij waren in April reeds daar. Ze bezoeken lessen, geven samen met onze lln (V4) presentaties aan elkaar, hebben een workshop gehad (tegeltjes beschilderen) en het textielmuseum bezocht. Na tilburg en weekend in de gastgezinnen gaan ze naar Brussel en dan naar Amsterdam.

 

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/iraanse-studenten-bij-odulphus-we-zijn-allemaal-hetzelfde~a945e492/

18 juni 2018

Iraanse delegatie

18 juni 2018

Dubbel feest voor Fleur Otten

Dubbel feest voor Fleur Otten, Geslaagd bij het Odulphuslyceum en één van de winnaars van de KLM geslaagdenactie!. Afgelopen vrijdag stond bij haar een complete KLM crew voor haar deur om de prijs te overhandigen.

18 juni 2018

Dubbel feest voor Fleur Otten

6 juni 2018

Odulphus in Thailand

Momenteel zijn 7 leerlingen uit 6vwo met de heer Frits Vaandrager op uitwisseling naar KVIS in Thailand. Afgelopen oktober waren zij bij ons te gast met 8 leerlingen. 
Onze leerlingen volgen lessen, bekijken de school en de ernaast gelegen universiteit. Ze brengen nog een paar dagen door in nat. park Ko Chang en sluiten af in Bangkok, waar ze o.a. verschillende tempels en het paleis gaan bezoeken.
Wederom een mooie ervaring voor onze leerlingen! 

6 juni 2018

Odulphus in Thailand

5 juni 2018

De laatste ronde

In dit boekje vind je alle informatie die je nodig hebt voor de laatste weken van dit schooljaar.

5 juni 2018

De laatste ronde

1 juni 2018

Update incident plafond

Graag geven wij u de meest recente informatie over de situatie rond het neerkomen van een deel van het plafond van lokaal 2.22, gisterenochtend.
• De leerlingen en de docente van de klas die daar les had zijn meteen na het incident opgevangen door bedrijfshulpverleners, leerlingcoördinator en mentor. Daarna hebben we de ouders, verzorgers geïnformeerd dat ze hun kind op school konden komen ophalen. Vanochtend vangen we de leerlingen van die klas op school op en wordt tijdens hun eerste lesuur met hen nagesproken over het voorval. We kijken dan ook of dit voldoende is of dat nog verdere nazorg nodig is.
• De docente van de klas bevond zich op de plek waar het plafonddeel naar beneden kwam. Voor haar hebben we een EHBO-arts laten komen, op basis van zijn onderzoek bleek ook zij gelukkig ongedeerd.
• Gisterenmiddag hebben experts van de gemeente Tilburg de situatie onderzocht. Vermoedelijk is de schade ontstaan door drukverschil dat veroorzaakt is door de wind. De ramen van het lokaal stonden open en een plotselinge windvlaag kan een dusdanige druk hebben veroorzaakt dat het plafonddeel naar beneden is gekomen. Water of bliksemschade lijken uitgesloten.
• Gisterenmiddag is het gebouw geïnspecteerd of er nog soortgelijke (oude) stucplafondconstructies in het gebouw aanwezig zijn. Dat is niet het geval en het gebouw is veilig verklaard. Daarom kunnen de lessen normaal doorgaan.
 

1 juni 2018

Update incident plafond

31 mei 2018

Plafond

Door een nog onbekende oorzaak is tijdens het derde lesuur in een lokaal van locatie 99 tijdens de les van klas B1B een deel van het verlaagde plafond naar beneden gevallen. Gelukkig is niemand gewond geraakt en is er geen enkele leerling geraakt.  Leerlingen worden opgevangen, nadat ze van de eerste schrik bekomen zijn gaan de lessen gewoon weer door. 

31 mei 2018

Plafond

14 mei 2018

Uitnodiging PLATO presentatieavond

80 eerste-, tweede- en derdejaarsleerlingen laten op eigen spetterende wijze zien wat ze de afgelopen maanden hebben gedaan in hun zelfgekozen onderzoek. Met onderwerpen uiteenlopend van 'hoe schrijf ik een goed verhaal?' tot ‘wat is het geheime recept van gezonde chocolade?', 'het ideale Formule 1 circuit’ en alles daartussenin!

Datum: Dinsdag  29 mei 2018 
Tijd: 18.15uur – 21.15uur
Locatie: Odulphuslyceum Tilburg Noordhoekring 99

Belangstellenden zijn van harte welkom!

14 mei 2018

Uitnodiging PLATO presentatieavond

14 mei 2018

De PIT bestaat 80 jaar!

De PIT bestaat 80 jaar en dat vieren we! De dubbeldikke jubileumeditie is nu ook online te lezen: klik hier. Wil je liever een papieren exemplaar? Stuur dan een mailtje naar pit.odulphus@gmail.com

Binnenkort verschijnt nog een speciale editie van de PIT, dit keer met de beste lerarenuitspraken van 2012 tot heden!

14 mei 2018

De PIT bestaat 80 jaar!

14 mei 2018

De examens zijn begonnen

Wij wensen alle eindexamenleerlingen de komende weken heel veel succes toe!

14 mei 2018

De examens zijn begonnen

8 mei 2018

Job Smets overleden

We ontvingen het treurige bericht dat Job Smets is overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. Job heeft van 2003 tot 2015 als docent Engels aan het Odulphuslyceum gewerkt. Eerder was hij oud-leerling van onze school.

Door ziekte heeft hij eerder afscheid moeten nemen van zijn werk, in het najaar hebben we daar in kleine kring bij stil gestaan en hem het Odulphus-beeldje overhandigd, waar hij erg blij mee was.

We zullen ons Job herinneren als een vriendelijk, zorgzaam en attent mens. Hij stond altijd voor je klaar.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en andere naasten veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

8 mei 2018

Job Smets overleden

18 april 2018

Vacatures schooljaar 2018-2019

Voor het schooljaar 2018-2019 kunnen wij nu vast de volgende vacatures aangeven:

Natuurkunde - 0,9 fte (havo) 
Natuurkunde - 0,9 fte (vwo)

Binnenkort verwachten we de overige vacatures te kunnen plaatsen!

Heb je interesse voor één van bovenstaande vacatures, stuur dan je CV voorzien van een motivatie brief via sverschuuren@odulphus.nl naar:

                St.-Odulphuslyceum
                t.a.v. De heer F. Claassens
                Noordhoekring 99
                5038 GC  Tilburg

18 april 2018

Vacatures schooljaar 2018-2019

16 april 2018

Onderbouw schoolfeest, kom jij ook?

Donderdag 19 april is er weer een gaaf onderbouwfeest dat je zeker niet wilt missen! Jij wilt de enige echte DJ El Pitzo toch ook niet missen? Kom naar het Cowboys & Bananen feest!

Tijdens het feest is er ook een chillruimte om uit te rusten. Naast de chillruimte zijn er nog veel meer leuke dingen enne..

Leerlingen met de leukste 'cowboys & bananen'outfit kunnen een prijs winnen! Dus ga zeker verkleed! 

Kaartjes zijn ook nog te koop aan de deur! Tot ziens op 19 april!

16 april 2018

Onderbouw schoolfeest, kom jij ook?

16 april 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid -project 2/3 havo

De gang op de havo kleurde in de loop van de dag in alle kleuren van de regenboog. Vandaag en morgen staan op 2 en 3 havo in het teken van Paarse Vrijdag, die op 14 december plaatsvindt. Deze vrijdag staat in het teken van seksuele diversiteit. Mooi hoe leerlingen over dit thema hebben nagedacht vandaag. Veel dank ook voor de gastsprekers van het COC!

16 april 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid -project 2/3 havo

13 april 2018

Cambridge geslaagden

Begin maart hebben deze havoleerlingen hun Cambridge examen gemaakt.

Deze week werd de uitslag bekend...iedereen geslaagd en 5 leerlingen zelfs met een A.

Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! 

13 april 2018

Cambridge geslaagden

12 april 2018

Individuele roosters Centraal Examen havo 5 en vwo 6

De laatste fase van de Odulphuscarrière is aangebroken voor de leerlingen van havo 5 en vwo 6. Het CE staat voor de deur. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een goede planning is daarbij het halve werk. Daarom vind je hier onder de link de koppeling naar de individuele roosters. De inloggegevens volgen via de Magistermail.

Heel veel succes de komende periode.

12 april 2018

Individuele roosters Centraal Examen havo 5 en vwo 6

12 april 2018

Reizen/projecten/ uitwisselingen: blijf op de hoogte

Komende periode vinden er veel activiteiten op en buiten school plaats. Er zijn buitenlandse reizen naar China, Iran, Zuid-Italië, Andalusië, Rome, Griekenland en de Ardennen, onze uitwisselingsscholen zijn deze periode bij ons te gast en we hebben een projectweek die bol staat van de activeiten en projecten. Kortom: een drukke maar leuke en leerzame periode voor onze leerlingen. 
Wilt u op de hoogte blijven van veel van dit alles? Volgt u dan de facebookpagina van het Odulphuslyceum

Wij wensen alle leerlingen (en hun begeleiders) een prettige en leerzame tijd!

12 april 2018

Reizen/projecten/ uitwisselingen: blijf op de hoogte

12 april 2018

Odulphus is wereldnieuws

Aruba is een van de bestemmingen waarmee het Odulphus een uitwisselingsproject heeft. Eind maart zijn onze vrienden uit Aruba bij ons op bezoek geweest ennn.... we werden wereldnieuws (in de Arubaanse krant grin  zie hier het betreffende artikel )

Het waren geweldige, gezellig en educatieve bijeenkomsten. We kijken al uit naar volgend jaar. 

12 april 2018

Odulphus is wereldnieuws

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum