Vandaag jarig!

Thayenne Smulders (G2A)
Jasmijn Mols (G1E)
Santi Maasdam (B1A)

Zowel onze havo als het vwo komen in Tilburg en omgeving als beste uit de bus. Het vwo krijgt zelfs het predicaat Topschool van de Keuzegids Middelbare Scholen.

17 juli 2017

Foto’s diploma-uitreiking

Alle geslaagde eindexamenkandidaten ontvingen op vrijdag 7 juli hun diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst. Na afloop van dit officiele gedeelte hebben we na een gezellig samenzijn afscheid genomen van alle nieuwe oud-Odulphianen. 

In ons digitaal foto-album vind je de foto's van:
- havo diploma-uitreiking  (met dank aan Isabella Verduyn Fotografie)
- vwo diploma-uitreiking  (met dank aan Monique Horsten)
- algemene foto's samenzijn na diploma-uitreiking 

Het gaat jullie goed!

17 juli 2017

Foto’s diploma-uitreiking

17 juli 2017

Schoolsluiting zomervakantie

Omdat ook wij gaan genieten van een heerlijke vakantie is de school gesloten van woensdag 19 juli tm dinsdag 22 augustus. 
Wij wensen iedereen een fijne en ontspannen vakantie toe! Maak er een mooie zomer van!

17 juli 2017

Schoolsluiting zomervakantie

12 juli 2017

Mevrouw Charlotte Thomassen met pensioen

In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nemen we op vrijdag 14 juli a.s. afscheid van mevrouw Charlotte Thomassen. Sinds 1999 is ze verbonden aan onze school als docent Nederlands. Naast het docentschap vervulde ze tal van andere taken. Zo was ze jarenlang mentor, sectievoorzitter van Project Gestuurd Onderwijs en mede-coördinator van de uitwisseling met een school in Polen.

Wij danken voor haar betrokkenheid met ouders en leerlingen  en wensen  haar een mooi  en gelukkig leven. 

12 juli 2017

Mevrouw Charlotte Thomassen met pensioen

6 juli 2017

PLATO-project afsluiting

Dinsdagavond 6 juni vond de afsluiting van het PLATO-project plaats. PLATO staat voor Pientere Leerlingen Aanzetten Tot Onderzoek en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met (wetenschappelijk) onderzoek; één van de pijlers van ons vwo-onderwijs. Dit jaar namen 80 leerlingen uit de onderbouw van het vwo deel aan dit project. De deelnemende leerlingen hebben de afgelopen maanden tijdens reguliere lessen gewerkt aan hun eigen onderzoek. Hierbij werden ze begeleid door verschillende docenten. De leerlingen leerden tijdens dit project natuurlijk veel inhoudelijk over een door hen zelf gekozen onderwerp, maar ook leerden zij plannen, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en presenteren. Op de presentatieavond zijn de eindprojecten onder grote belangstelling van familie en docenten gepresenteerd. De onderwerpen liepen uiteen van ‘de ideale basisschool’, ‘(dwaling in) de rechtspraak’ tot ‘wat als de aarde stopt met draaien’. De leerlingen mogen trots op deze prestatie zijn!

Voor een foto-impressie van deze avond klikt u hier

6 juli 2017

PLATO-project afsluiting

4 juli 2017

Geslaagden 2017

Nu ook de uitslagen van de herexamens bekend zijn presenteren wij u hierbij met trots de namen van onze geslaagde leerlingen van dit schooljaar.

Goed gedaan dames en heren!

Vrijdagavond sluiten we voor alle geslaagden van havo en vwo de Odulphusperiode van deze leerlingen in een ongedwongen sfeer af, waarna we op onze beurt afscheid zullen nemen van vele nieuwe Oud-Odulphianen. Het gaat jullie goed!

4 juli 2017

Geslaagden 2017

3 juli 2017

Parikrma Foundation gesponsord door Odulphuslyceum

In december 2016 hebben we een sponsoractie gehouden voor de kinderen van de Parikrma Foundation in Bangalore. In februari van dit jaar hebben leerlingen van vwo- 5 dit geld persoonlijk aangeboden aan de CEO van de foundation in India. Van dit bedrag (€ 15.000!) kunnen 30 kinderen van de zgn. Mars-class twee jaar lang naar school, incl. alle medische zorg die de kinderen nodig hebben. Als dank heeft de school een bord met onze naam en logo in het leslokaal van de kinderen opgehangen.

Komend schooljaar zal er wederom een reis naar Bangalore plaatsvinden en zal ook de opbrengst van de kerstactie aan dit goede doel besteed worden.

3 juli 2017

Parikrma Foundation gesponsord door Odulphuslyceum

29 juni 2017

Raderboot wedstrijd

De meesterproef van klas 1 voor het vak STEAM was het ontwerpen en bouwen van een brug. Of het schetsen en maken van een bootje met een rad dat aangedreven werd door het opdraaien van een elastiekje. Afgelopen week was de feestelijke opening van de bruggen en de spannende wedstrijd van de raderbootjes in de waterbak op het schoolplein.

Het verslag van de bruggen  en de wedstrijd zie je in dit filmpje.

Check it out!

29 juni 2017

Raderboot wedstrijd

29 juni 2017

Welkom nieuwe leerlingen klas 1!

Vandaag: de kennismakingsmiddag voor al onze nieuwe leerlingen die volgend jaar in klas 1 gaan starten. Mooi om al het enthousiasme te zien. Met alle aandacht werd waargenomen wat de bedoeling is, hoe de school er ook alweer uit ziet, wie de mentor is en bij welke leerlingen je komend jaar in de klas komt. Jullie hebben het vanmidag supergoed gedaan! Geniet van de vakantie en graag tot eind augustus!

29 juni 2017

Welkom nieuwe leerlingen klas 1!

28 juni 2017

Geschiedenis markt

Op vrijdag 23 en maandag 26 juni hebben de leerlingen van A2A en A2C hun project voor geschiedenis bij mevrouw Sofie Pijnenburg afgerond met een gezellige markt, waarin hun creaties aan elkaar tentoongesteld werden. De leerlingen waren erg vrij gelaten in hun opdracht en mochten zelf kiezen hoe ze de behandelde stof in een product verwerkten.

De leerlingen hebben zich van hun beste en creatiefste kant laten zien. Je kunt het zo gek niet bedenken: van een heus VOC-schip tot een heerlijk eetbaar landhuis en van (monopoly) spellen tot een rap over de moord op Willem van Oranje. Het hele lokaal was gevuld met opdrachten waar hard aan was gewerkt. Op de foto is een aantal van de gemaakte werken te zien.

28 juni 2017

Geschiedenis markt

26 juni 2017

Steam meesterproef klas 2: De Ei-Marslander

De leerlingen van de tweede klas mochten afgelopen week hun meesterproef voor het vak STEAM uitvoeren: de lancering van van hun Ei-Marslander, die ze gebouwd hadden van eenvoudige materialen, zoals plastic zakjes, satesstokjes, touw, plakbank en een rauw ei. De kunst was om het ei zonder problemen te laten landen  op het schoolplein, na een vlucht vanuit de wc op de eerste of tweede verdieping van het hoofdgebouw. Bijna de helft van G2B slaagde erin een heel ei over te houden. 

Bijgaand filmpje is alleen te zien via je Odulphus-account in Google-drive. Het is zeker de moeite waard om te bekijken! 

26 juni 2017

Steam meesterproef klas 2: De Ei-Marslander

23 juni 2017

Watergevecht!

Klas B1G sloot vandaag deze bloedhete week af met hun allerlaatste gymles van dit schooljaar! Een spetterend watergevecht kon dan ook niet uitblijven!  

23 juni 2017

Watergevecht!

23 juni 2017

Eindoptreden muziekateliers

Op dinsdag 20 juni vond tussen 19:30 uur en 21:30 uur het eindoptreden van het muziekatelier plaats in de kapel van onze school. 
Twaalf leerlingen uit verschillende jaarlagen oefenden maanden lang in de pauzes en lieten tijdens verschillende nummers hun talenten aan meer dan 60 toeschouwers horen. Het was geweldig!
Dank aan het enthousiaste publiek, mevrouw Bogaert, meneer Mordang en Hein van Dal voor het licht en geluid, maar bovenal aan de muzikanten zelf; Amber, Anne, Bo, Janneke, Arian, Jelle, Bram, Stijn, Luuk, Daniël, Oscar en Jarno. Het was een top avond!

Binnenkort zullen er meer foto's te zien zijn in ons digitaal fotoalbum. 

23 juni 2017

Eindoptreden muziekateliers

23 juni 2017

ISSF in Busan, Korea is afgesloten

De ISSF (International Super Science Fair) 2017 in Busan, Korea is afgesloten. De leerlingen hebben een fantastische en leerzame week gehad en alvast veel "genetwerkt"  voor later. Gelukkig was er voor en na de conferentie nog tijd om ook van de culturele highlights te genieten zoals de beruchte DMZ (grens tussen Noord en Zuid Korea - onze leerlingen staan achter de tafel in het grensgebouw zelfs officieel in N-Korea!!!), tempels en paleizen. De leerlingen gaan allemaal weer naar hun eigen land, maar we houden contact!

Volgend jaar ISSF 2018 in Illinois, Chicago!

23 juni 2017

ISSF in Busan, Korea is afgesloten

21 juni 2017

Tropenrooster woensdag en donderdag

In verband met de aanhoudende en oplopende hitte heeft de directie besloten dat vandaag en morgen een tropenrooster van kracht zal zijn.

Hieronder zie je welke lestijden daarbij van toepassing zijn.

Lesuur Woensdag 21 juni Donderdag 22 juni
1 08.30 08.30
2 09.20 09.10
3 10.00 09.50
pauze 10.40 10.30
4 11.00 10.50
5 11.40 11.30
6 12.20 12.10
pauze 13.00 12.50
7 13.20 13.10
8 14.00 13.50

Opmerkingen:

  • er zijn lessen van 40 minuten
  • de middagpauze verschuift na het 6e uur en wordt 10 minuten ingekort
  • er is wel een volledig rooster in verband met eindpresentaties enz.
  • 8e uur mag op verzoek docent vervallen

Gezien de weersverwachting zal er vanaf vrijdag weer volgens normale tijden worden lesgegeven.

21 juni 2017

Tropenrooster woensdag en donderdag

20 juni 2017

Geslaagd in Busan, Zuid-Korea

Deze week zijn 8 leerlingen V6 zojuist geslaagd zijn in Busan, Zuid-Korea. Ze nemen daar namens het Odulphus deel aan de prestigieuze International Super Science Fair 2017. Zo'n 160 getalenteerde leerlingen van wel 35 (science) scholen uit 25 landen nemen hieraan deel. Op Zuid-Amerika na is ieder continent vertegenwoordigd en het Odulphus is de enige school uit Nederland! De uitnodiging hiervoor hebben we te danken aan de succesvolle deelname van onze pws-winnaressen aan de JSSF (Japanese Super Science Fair) in Oktober.
Onze leerlingen hebben het bij de posterpresentatie en de presentatie vandaag voor een jury prima gedaan dus hopelijk zijn we volgend jaar in juni in Chicago ook weer van de partij op de ISSF 2018.
 

20 juni 2017

Geslaagd in Busan, Zuid-Korea

19 juni 2017

Onkruid bestaat niet (biologie)

Onkruid bestaat niet, zeg ik altijd. Het zijn wilde planten!

De een is geneeskrachtig, de ander giftig, sommige planten hebben namen die tot de verbeelding spreken met daarachter een goed verhaal.

Leerlingen namen dit keer zelf min 1 wilde plant mee en gingen die in de klas determineren met de gratis app: pl@ntnet. 

Toch best leuk dan...die wilde plantjes.

19 juni 2017

Onkruid bestaat niet (biologie)

18 juni 2017

En de winnaar is ...

Fenna van Grinsven van het Odulphuslyceum Tilburg wint de Essaywedstrijd 2017

Voor de vijfde keer organiseerde het Pre-University College Humanities van de Radboud Universiteit dit jaar de Essaywedstrijd voor scholieren uit 5-vwo. Dit jaar luidde het thema van de wedstrijd '(Social) media: van onwijs prettig tot prettig onwijs'. Leerlingen van 25 scholen hebben in totaal 507 essays ingezonden. Een vakkundige jury bestaande uit schrijfvaardigheidsexperts van de Faculteit der Letteren en het Academisch Schrijfcentrum van Nijmegen boog zich kritisch over deze berg papieren. Bij de prijsuitreiking op 16 juni kwam Fenna van Grinsven als winnaar uit de bus.

Op vrijdagmiddag 16 juni kwamen de tien finalisten met hun ouders en begeleidende docent Nederlands, in het geval van Fenna de heer De Jong, naar de campus van de Radboud Universiteit voor de ontknoping. Onder het genot van een feestelijke high tea werden de drie beste finalisten bekend gemaakt. Fenna van Grinsven van het Odulphuslyceum in Tilburg werd uiteindelijk als beste essayschrijver van 2017 bekroond. “Dit had ik echt niet verwacht”, reageerde de winnaar nadat ze de eerste prijs trots in ontvangst had genomen. Naast een mooi bedrag aan boekenbonnen, ontvangt Fenna een wild card voor het propedeuseprogramma van de Radboud Honours Academy, een prestigieus programma voor excellente studenten. Femke Langhout van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen werd tweede en Ilse Janssen van het Maaswaal College in Wijchen mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Proficiat Fenna! Goed gedaan!

18 juni 2017

En de winnaar is ...

16 juni 2017

Stageplaatsen 2017 - 2018

De begeleiding van stagiaires valt binnen het Odulphuslyceum onder de paraplu van de AOS-T, de Academische Opleidingsschool Tilburg.

Voor het schooljaar 2017-2018 bieden wij de volgende stageplaatsen aan:

Scheikunde, 2e jaars FLOT
Biologie, 2e jaars of 3e jaars FLOT
Aardrijksunde, 4e jaars FLOT
Frans, 4e jaars FLOT
Nederlands, ULT
Maatschappijleer, ULT
Filosofie, ULT

Uw sollicitatiebrief en CV kunt u richten aan Gijs de Groof.

16 juni 2017

Stageplaatsen 2017 - 2018

14 juni 2017

Kijken naar snelle evolutie bij slakken (biologie)

Onze tweedeklassers doen mee met een Europees wetenschappelijk onderzoek naar de evolutie van twee typen huisjesslakken. Hun gegevens worden opgenomen in de database van het Evoltution Megalab. Het proefdraaien en het leren determineren gebeurde onder de les rondom de school. Slakken zat, wel even wennen voor sommigen......

14 juni 2017

Kijken naar snelle evolutie bij slakken (biologie)

4 juni 2017

Over goud dat blinkt

De deelname van leerlingen uit 5 vwo aan de landelijke essaywedstrijd van de Radboud Universiteit begint tot het vaste repertoire te behoren en glorie en geluk liggen ditmaal binnen handbereik: ons aller Fenna van Grinsven behoort tot de tien gelukkigen die uit 507 inzendingen zijn geselecteerd voor de prijsuitreiking in Nijmegen.

Op vrijdag 16 juni wordt het finale oordeel geveld: tijdens een high tea op Huize Heyendaal op de campus van de universiteit worden de tien genomineerden in het bijzijn van hun ouders en docent in het zonnetje gezet en wordt bekend gemaakt wie er van deze tien essayisten met de hoofdprijs vandoor gaat.   

4 juni 2017

Over goud dat blinkt

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum