Zowel onze havo als het vwo komen in Tilburg en omgeving als beste uit de bus. Het vwo krijgt zelfs het predicaat Topschool van de Keuzegids Middelbare Scholen.

18 april 2018

Vacatures schooljaar 2018-2019

Voor het schooljaar 2018-2019 kunnen wij nu vast de volgende vacatures aangeven:

Natuurkunde - 0,9 fte (havo) 
Natuurkunde - 0,9 fte (vwo)

Binnenkort verwachten we de overige vacatures te kunnen plaatsen!

Heb je interesse voor één van bovenstaande vacatures, stuur dan je CV voorzien van een motivatie brief via sverschuuren@odulphus.nl naar:

                St.-Odulphuslyceum
                t.a.v. De heer F. Claassens
                Noordhoekring 99
                5038 GC  Tilburg

18 april 2018

Vacatures schooljaar 2018-2019

16 april 2018

Onderbouw schoolfeest, kom jij ook?

Donderdag 19 april is er weer een gaaf onderbouwfeest dat je zeker niet wilt missen! Jij wilt de enige echte DJ El Pitzo toch ook niet missen? Kom naar het Cowboys & Bananen feest!

Tijdens het feest is er ook een chillruimte om uit te rusten. Naast de chillruimte zijn er nog veel meer leuke dingen enne..

Leerlingen met de leukste 'cowboys & bananen'outfit kunnen een prijs winnen! Dus ga zeker verkleed! 

Kaartjes zijn ook nog te koop aan de deur! Tot ziens op 19 april!

16 april 2018

Onderbouw schoolfeest, kom jij ook?

16 april 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid -project 2/3 havo

De gang op de havo kleurde in de loop van de dag in alle kleuren van de regenboog. Vandaag en morgen staan op 2 en 3 havo in het teken van Paarse Vrijdag, die op 14 december plaatsvindt. Deze vrijdag staat in het teken van seksuele diversiteit. Mooi hoe leerlingen over dit thema hebben nagedacht vandaag. Veel dank ook voor de gastsprekers van het COC!

16 april 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid -project 2/3 havo

13 april 2018

Cambridge geslaagden

Begin maart hebben deze havoleerlingen hun Cambridge examen gemaakt.

Deze week werd de uitslag bekend...iedereen geslaagd en 5 leerlingen zelfs met een A.

Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! 

13 april 2018

Cambridge geslaagden

12 april 2018

Individuele roosters Centraal Examen havo 5 en vwo 6

De laatste fase van de Odulphuscarrière is aangebroken voor de leerlingen van havo 5 en vwo 6. Het CE staat voor de deur. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een goede planning is daarbij het halve werk. Daarom vind je hier onder de link de koppeling naar de individuele roosters. De inloggegevens volgen via de Magistermail.

Heel veel succes de komende periode.

12 april 2018

Individuele roosters Centraal Examen havo 5 en vwo 6

12 april 2018

Reizen/projecten/ uitwisselingen: blijf op de hoogte

Komende periode vinden er veel activiteiten op en buiten school plaats. Er zijn buitenlandse reizen naar China, Iran, Zuid-Italië, Andalusië, Rome, Griekenland en de Ardennen, onze uitwisselingsscholen zijn deze periode bij ons te gast en we hebben een projectweek die bol staat van de activeiten en projecten. Kortom: een drukke maar leuke en leerzame periode voor onze leerlingen. 
Wilt u op de hoogte blijven van veel van dit alles? Volgt u dan de facebookpagina van het Odulphuslyceum

Wij wensen alle leerlingen (en hun begeleiders) een prettige en leerzame tijd!

12 april 2018

Reizen/projecten/ uitwisselingen: blijf op de hoogte

12 april 2018

Odulphus is wereldnieuws

Aruba is een van de bestemmingen waarmee het Odulphus een uitwisselingsproject heeft. Eind maart zijn onze vrienden uit Aruba bij ons op bezoek geweest ennn.... we werden wereldnieuws (in de Arubaanse krant grin  zie hier het betreffende artikel )

Het waren geweldige, gezellig en educatieve bijeenkomsten. We kijken al uit naar volgend jaar. 

12 april 2018

Odulphus is wereldnieuws

12 april 2018

Jessica Lukken (G1A) wint Young Classical Talent Award 2018

De  Jessica Lukken  ((G1A) heeft dinsdagavond in de Concertzaal in Tilburg de Young Classical Talent Award 2018 in ontvangst mogen nemen van gedeputeerde Henri Swinkels!!

Jessica (13 jaar) award met haar viooluitvoering van Kreislers Praeludium en Allegro. Strijkorkest Kamerata Zuid, onder leiding van dirigent Frank Adams, begeleidde de scholiere. De Young Classical Talent Award is een wedstrijd voor klassieke Tilburgse talenten.

De jury was diep onder de indruk: ”Ongelooflijk dat je op zo’n jonge leeftijd zo’n overredingskracht kunt tonen. De keuze van dit moeilijke stuk getuigt van groot lef. Jessica is nu al een podiumpersoonlijkheid.” Jessica krijgt als winnares tevens een masterclass viool aangeboden.

Het spreekt voor zich dat het Odulphus enorm trots is op Jessica!

12 april 2018

Jessica Lukken (G1A) wint Young Classical Talent Award 2018

11 april 2018

Peiting Xue V4C naar finale Steinway Pianoconcours

Peiting Xue uit V4C heeft de nationale finale bereikt van het Steinway Pionoconcours!
Zaterdag 14 april in Het Concertgebouw van Amsterdam zal Peiting samen met twee leeftijdsgenoten strijden om de eerste plaats. Wij zijn super trots op deze prestatie en wensen Peiting heel veel succes toe!  

11 april 2018

Peiting Xue V4C naar finale Steinway Pianoconcours

10 april 2018

Projectweek

Hieronder vind je het programma en je rooster voor de projectweek van 16 t/m 20 april. 

Heel veel plezier en succes!

Klas1

Klas 2 havo

Klas 2 vwo, gymnasium, GP

Klas 3 havo

Klas 3 thuisblijvers

Klas 5 vwo

Klas 6 vwo

10 april 2018

Projectweek

9 april 2018

Leerlingen Odulphus schitteren in de jeugdopera Brundibár

Een viertal van onze leerlingen schittert deze en volgende week in de jeugdopera Brundibár, ten tonele gebracht door het Souvenir jeugdkoor. 

De jeugdopera laat zien dat opera ook leeft bij de jeugd en is tevens een aanloop naar de herdenkingen van 4 en 5 mei. 

Brundibár is het verhaal van een broertje en zusje die geld moeten verdienen om melk te kunnen kopen voor hun zieke moeder. Zoals in ieder sprookje lukt dat in eerste instantie niet, maar gelukkig is er een happy end.

Wat de opera in een ander daglicht stelt, is dat de componist, Hans Krása, in de Tweede Wereldoorlog werd opgepakt en naar Theresienstadt werd gebracht. Net voor zijn vertrek heeft hij de bladmuziek meegenomen. In Theresienstadt heeft hij met kinderen uit het getto de opera meer dan 50 keer opgevoerd. Er is zelfs een propagandafilm van gemaakt.

De muzikale leiding is in handen van Peggy Hegeman en de regie in handen van Marc Krone. Een vijfkoppig professioneel ensemble begeleidt  koor en solisten.
Ga vooral zelf kijken naar deze bijzondere uitvoering die geschikt is voor jong en oud.

15 en 22 april in de Synagoge, WillemII straat, Tilburg. 

Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via www.souvenirkoren.nl
 

9 april 2018

Leerlingen Odulphus schitteren in de jeugdopera Brundibár

9 april 2018

MUZUM door in Schoolbandcompetitie Alegria

Op zondag 8 april vond in Paradox de eerste ronde van de Stichting Alegria Schoolbandcompetitie plaats. Deze stichting steunt projecten in Rio de Janeiro met als doel kinderen een kans bieden op een betere toekomst. Deze bandwedstrijd biedt een podium om muzikaal talent op scholen uit Tilburg en regio verder aan te moedigen. 

Het Odulphus mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. Binnen onze eigen MUZUM-afdeling hebben 5 leerlingen samen de handen ineengeslagen en zich onder de naam Hi-Rebound van hun beste muzikale kant laten zien. En met succes, want we zijn één van de twee schoolbands die door zijn naar de volgende ronde!

Het repertoire? Als eerste een fraaie versie van 'Little Lion Man' (Mumford & Sons), waarvan de jury de meerstemmige zang prees. Tenslotte een zelfgeschreven nummer van alumni Stijn Buschgens, dat volgens velen voor kippenvel zorgde door o.a. de presentatie en de mooie bijdrage op viool. 

De winst? Een optreden op het Benefietfestival Alegria (Hemelvaart, 10 mei, in Bosvreugd) waar het Odulphus het opneemt tegen het Cambreur - de andere halve finalist van zondag. 

De winnende band van het festival krijgt een opname in de Tafelberg Studio en treedt 24 juni op tijdens het Sprokkelrock Festival van Factorium! Omdat naast de jury ook het publiek mag stemmen op 10 mei, willen wij u vragen om in groten getale te komen kijken, luisteren en genieten van onze muzikanten!

Geposeerde groepsfoto v.l.n.r.: Oscar Kühne, Arian van Tilburg, Bo van Abbeelen, Janneke van Raak, Stijn Buschgens en docent Tom Mordang die eenmalig meedrumde.  

9 april 2018

MUZUM door in Schoolbandcompetitie Alegria

6 april 2018

Op bezoek bij oud-leerling Juultje Verhaaren in Tweede Kamer

Dinsdag 3 april was een select groepje leerlingen uit vwo-4 op bezoek bij oud-leerling Juultje Verhaaren die ons als fractie-medewerker had uitgenodigd in de fractiekamer van de VVD. Ennn... we gingen samen met kamerlid El Yassini op de foto.

6 april 2018

Op bezoek bij oud-leerling Juultje Verhaaren in Tweede Kamer

4 april 2018

Excursie Maastricht en Heerlen

Op dinsdag 3 april togen de tweede klassen van het gymnasium in twee goedgevulde bussen naar onze zuidelijkste provincie, om een bezoek te brengen aan Maastricht en de overblijfselen van het Romeinse thermencomplex te Heerlen. In Maastricht werd een rondwandeling langs de hoogtepunten van deze 2000 jaar oude stad verzorgd. Deze eindigde op de imposante vestingwerken van Maastricht, die de stad altijd voor het vaderland hebben behouden. Heerlen was het laatste reisdoel. In het thermenmuseum kregen de leerlingen een rondleiding, waarna zij aan het werk werden gezet met een speurtocht.  Tenslotte gingen wij in een walm van eucalyptus, lavendel en andere geurende oliën uit het museum weer de bus in.

4 april 2018

Excursie Maastricht en Heerlen

4 april 2018

Animatiefilm Beeldende Vorming

Fleur, Margje, Julie van Vlijmen en Emma uit G2D hebben tijdens de les beeldende vorming van mevr. Frederique van Dongen wekenlang gewerkt aan het maken van een eigen animatiefilm. Elke week hebben ze stap voor stap gewerkt aan deze prachtige cut-out film. Vanuit een storyboard, waarin het verhaal geschetst werd, gingen de meiden aan de slag met hun creatieve ideeën. Het werd een verhaal dat zichzelf kon blijven herhalen in de Kerstsfeer. Met oog voor detail en een talent voor tekenen hebben ze de animatiefilm prachtig afgewerkt! 

Complimenten dames!

4 april 2018

Animatiefilm Beeldende Vorming

4 april 2018

Excursie Ieper

Dinsdag 3 april gingen een aantal derde klassers op excursie naar West-Vlaanderen. In het gebied rondom de stad Ieper zijn tot op heden de sporen van de Eerste Wereldoorlog te vinden. Ze bezochten twee grote militaire begraafplaatsen (een Duitse en een Britse) en brachten een bezoek aan het museum ‘In Flanders Fields’ te Ieper. Daarnaast waren de leerlingen getuige van de ‘Last Post’-ceremonie die vanaf 1929 dagelijks (!) onder de Menenpoort te Ieper plaatsvindt. We kunnen spreken over een zeer geslaagde excursie naar Ieper.

4 april 2018

Excursie Ieper

29 maart 2018

Theaterfestival Le Petit Nicolas 17 april

De sectie Frans van het Odulphuslyceum neemt sinds schooljaar 2013-2014 deel aan het LinQ project versterkt taalonderwijs Frans en Duits van het Europees Platform. Uit dit netwerk van scholen uit heel Nederland is een toneelproject ontstaan waar dit schooljaar aan gewerkt wordt door acteurs uit klas 2 :Indi Born (G2B),Evelien van Hassel (G2C),Michelle Rijnen (A2A),Rosa van der Linden (G2B),Eva van Egmond (H2A),Emily Buddemeijer (G2C),Laura de Klerk (G2C),Merel de Wijs (G2C),Esmée Burger (G2C),Max-Jasper Snikkenburg (G2C),Fayke Vingerhoets (H2E),Julia van Dongen (H2E). Zij zijn druk aan het repeteren. Jop Bogaers (G3A) zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Onder leiding van Katelijne Leijten en Sabine Vette, docenten Frans, en ondersteund door docent drama Loes Duindam gaan deze enthousiaste leerlingen een gedeelte van de voorstelling invullen. We spelen het verhaal “A la récré on se bat”; het wordt een toneelstuk in een toneelstuk.

De andere deelnemende scholen zijn: Ludgercollege (Doetinchem), Ichthuscollege (Veenendaal), WP Kees Boeke (Bilthoven), en Stedelijk Gymnasium (Leiden).

29 maart 2018

Theaterfestival Le Petit Nicolas 17 april

29 maart 2018

Oproep: schrijf je in voor het Muziekatelier Klassiek

Houd jij van klassieke muziek? Speel jij een (klassiek) instrument en wil jij jouw talent inzetten ook op school? Dan is het Muziekatelier Klassiek iets voor jou!

In het ‘muziekatelier klassiek’ zullen we ons richten op ensemblespel, maar ook andere zaken komen aan bod:

  • Performance
  • Leren luisteren
  • Improvisatie
  • Klassieke muziekgeschiedenis
  • Luisteren en kijken naar de ‘groten’ uit de geschiedenis
  • Podiumvrees
  • Veel gezelligheid, vriendschap, concerten, uitdagingen!

Volgend schooljaar start het Muziekatelier Klassiek. Geef je nu alvast (vóór 16 mei) op via een e-mail aan mevrouw Quirien Hagens zodat we een inschatting kunnen maken voor volgend jaar. Ook voor vragen of meer informatie kun je bij haar terecht.

29 maart 2018

Oproep: schrijf je in voor het Muziekatelier Klassiek

29 maart 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid

Fortis in Fide is de lijfspreuk van onze school: Sterk in Vertrouwen. Vertrouwen is een van de vijf kernwaarden waarop de reputatie van het Odulphus is gebouwd.

Twee andere waarden zijn Vrijheid en Vrijzinnigheid. ‘De school biedt leerlingen en medewerkers persoonlijke en intellectuele vrijheid en de ruimte om zichzelf te zijn. Daarbij gaat het om openheid, transparantie en de durf je uit te spreken. Dit vormt de basis voor een vrijdenkende gemeenschap.’ (http://www.odulphus.nl/onze-school/algemene-informatie/waarden)

Op maandag 16 en dinsdag 17 april staat het Project Paarse Vrijdag voor 2 en 3 havo op het programma omdat we daar dit jaar voor het eerst aan meedoen.

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren, leraren en onderwijsondersteuners paars dragen om te laten zien dat ze seksuele diversiteit normaal vinden en dat smaken mogen verschillen.

Paarse Vrijdag wordt in Nederland sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. In 2017 jaar waren dat maar liefst 900 scholen. Dit jaar valt Paarse Vrijdag op vrijdag 14 december.

De kleur paars is afgeleid van het paars in de regenboogvlag, waarin paars staat voor kracht.

Tijdens de projectweek gaan we met kinderen in gesprek  over de rol van LHBT ( lesbisch, homo, biseksueel, transgender) in bijvoorbeeld reclame, voetbal, televisieseries en vriendschap en wat zij daarvan vinden.

Er zijn gastsprekers die de leerlingen laten nadenken over hoe de sfeer op school is en die vertellen over hun seksuele geaardheid, over wie ze zijn en welke rol hun middelbare school heeft gespeeld bij het uit de kast komen.

Leerlingen krijgen tenslotte de opdracht een poster te maken met als thema: Odulphus, Vrijheid en Vrijzinnigheid. De posters worden na afloop op een centraal punt in de school tentoongesteld.

We vinden het als school belangrijk hier aandacht aan te besteden. 'Aandacht voor elkaar' en 'kunnen zijn wie je bent' zijn de pijlers van de school.

29 maart 2018

Paarse Vrijdag: vrijheid en vrijzinnigheid

27 maart 2018

Mini uitwisseling V5fa1

Op 22 en 23 maart jl waren 18 leerlingen van onze partnerschool ESND uit Namur (B) te gast bij onze leerlingen Frans uit V5. In 2 dagen werd er hard gewerkt aan gezamenlijke opdrachten ( o.a literatuur, taal en cultuur) en hebben de Belgische leerlingen een paar lessen gevolgd met hun uitwisselingsstudent.  Ook stond er een stadswandeling en een gezamenlijk etentje op het programma. Het was leuk én leerzaam en interessant om te zien dat na enkele maanden van corresponderen  het samenzijn heel vlot verliep. Dank aan alle leerlingen, hun ouders en de extra gastgezinnen voor de gastvrijheid en de goede zorgen. Deze uitwisseling wordt eind september vervolgd met een bezoek aan Namur.

27 maart 2018

Mini uitwisseling V5fa1

Flickr Havoblog © Odulphuslyceum